28 / 04 / 2024

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.



İsrail merkezli Haaretz gazetesi, İsrail'in Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planladığı ile ilgili bir haber yayınladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bakanlıktaki ilgili birimlerin üzerinde çalıştığı planın Bab el-Amud, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina'da birer, Bayt Safafa'da da iki tane mahalle kurulmasını önerdiği ve bu doğrultuda Filistinlilerin evlerinden çıkarılmasını içerdiği belirtildi.

Bayt Safafa'da 470 konutlu bir Yahudi yerleşim yeri inşası planının da yer aldığı haberde, "Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Beyt Hanina Mahallesi'nde altı dönüm arazi üzerine onlarca konut inşasının gündemde olduğu" ifadeleri yer aldı.

İsrail, Doğu Kudüs te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yer alan onlarca Filistinli ailenin konutlarından çıkarılarak bir Yahudi yerleşim birimi kurulması ve Sur Bahir Mahallesi yakınında bulunan toplamda 3,3 dönümlük arazi üzerinde site inşası planına değinildi.

İsrail merkezli Haaretz gazetesinin haberinde ayrıca Bab el-Amud bölgesinde başka bir inşaat planına da değinildi.

İsrail Adalet Bakanlığındaki yer alan ilgili birim, "sahiplerinin Filistin toprakları dışında yaşadığını" öne sürerek Filistinlilerin mülklerine el koyuyor.

 

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!


Geri Dön