27 / 04 / 2024

İsrail, Mescid-i Aksa'nın yanına Yahudi müzesi inşa edecek!

 İsrail, Mescid-i Aksa'nın yanına Yahudi müzesi inşa edecek!

İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın güney tarafında bir Yahudi müzesi inşa etmeyi planladığı bildirildi. El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın yakınında inşa edilmesi öngörülen 'Arkeoloji Müzesi' için 1 milyo



Mescid-i Aksa'ya birkaç metre mesafedeki 'Helva Vadisi' semti girişinde, yer altında inşa edilecek müzenin, tarihi bir su kuyusu ve 7 metrelik bir oyuğun bulunduğu alanda kurulacağı, İsrail'in daha önce Mescid-i Aksa çevresinde, yer altında oluşturduğu tünellerle de bağlantısının sağlanacağı bildirildi.


YERLEŞİMCİ FİNANSMANI


Müzenin, Mescid-i Aksa çevresinde yedi büyük Yahudi binası inşasını öngören proje kapsamında hayata geçirileceği belirtilirken, İsrail'in söz konusu bölgede geniş çaplı kazı çalışmalarına başladığı kaydedildi. Açıklamada, El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu yetkililerinin inşaat alanını ziyaretinin, bölgenin halka kapalı olduğu gerekçesiyle İsrailli görevliler tarafından engellendiği de kaydedildi. El-Aksa Vakfı, müzenin finansmanının İsrail Turizm Bakanlığı ile Kudüs Belediyesi tarafından sağlandığını, yönetiminin ise Yahudi yerleşimcilere ait 'Eliad Derneği' tarafından üstlenileceğini bildirdi.

Yeni Şafak


Geri Dön