Dış Piyasalar

İsrail, Ürdün Vadisi'nde 3 yeni yerleşim birimi kuracak!

İsrail, Binyamin Netanyahu lideerliğinde Ürdün Vadisi'nde üç yeni Yahudi yerleşim birimi kurmayı planlıyor. Kurulacak bölgede 10 bin Yahudi iskan edilecek.

İsrail'in Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi'nde üç yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planladığı ortaya çıktı. 


Anadolu Ajansı, İsrail'in Haaretz gazetesindeki yer alan haberi yayınladı. Habere göre, İsrail hükümeti, işgal altında olan Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi bölgesinde üç yeni Yahudi yerleşim birimi kuracak. Kurulacak bölgelerde 10 bin Yahudi iskan edilecek. Haberde, "Şu aşamada planlanan Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına ilişkin resmi bir açıklama yapılmış değil ve bu plan için de herhangi bir bütçe ayrılmış değildir." ifadesine yer verildi.


Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine hız verildi


İsrail hükümeti Binyamin Netanyahu başkanlığında, Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine hız verdi. İsrail 50 yılda Batı Şeria'da 131, Doğu Kudüs'te 10, Batı Şeria'nın tepelerindeki bölgelerde ise 116 yerleşim birimi kurdu. Bartı Şeria'da yaklaşık 500 bin, Doğu Kudüs'te ise yaklaşık 220 bin yerleşimci ikamet ediyor. İsrail bu rakamı Batı Şeria'da 1 milyona çıkarmak istiyor.