Ekonomi

İşsiz vatandaşlar üzülmeyin! Başvuruna en düşük bu kadar ödeme yapılacak! Hemen bakın!

İşsiz vatandaşlara müjde. Başvuru yapmanız yeterli olacak. En düşük bu kadar ödeme yapılacak. İşte detaylar!14 Mayıs tarihine kadar AK Parti seçim vaatlerini tam gaz açıklıyor

Seçim vaatleri verilmeye devam ediliyor. 14 Mayıs tarihine kadar AK Parti seçim vaatlerini tam gaz açıklıyor. İşsizliğin yoğun olduğu ülkemizde büyük bir müjde verildi. Peki işsizlik maaşı değişti mi? İşsizlik maaşı yükseldi mi? İşsizlik maaşı ne kadar oldu?

İşte bu soruların merak edilen yanıtları…

EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişi emeklilik hayaline kavuştu ve maaşlarını aldı. Bu hamleden sonra da şimdi de işsiz vatandaşlar için verilen maaşlara sıra geldi. Başvuru yapan kişilere en düşük 4000 TL en yüksek 8000 TL verilecek. İşte 2023 işsizlik maaşına dair araştırılan ayrıntılar…

SEÇİM VAATLERİ DEVAM EDİYOR!

Seçimler hızla yaklaşırken hükümet de çok sayıda düzenlemeyi yasa haline getirdi. EYT yasasından sonra ise en düşük emekli maaşı 7.500 lira oldu. Seçim paketini duyuran AK Parti işsizlik maaşı için de hazırlıklara başladı. En düşük işsizlik maaşı 4 bin en yüksek 8 bin olarak açıklandı.

2023 yılı için çok sayıda düzenlemeyi ortaya çıkaran, devlet bu kez işsiz kalanları yakından ilgilendiren bir vaat daha verdi. Kendi istediği dışında işsiz kalanlara ödenen işsizlik maaşı artırıma gidildi. İşsizlik için belirlenen alt limit 4 bin lira üst limit ise 8 bin lira seviyesine ulaştı.  Şartlar da esnek bir hal aldı.

İŞSİZLİK MAAŞININ ORANINDA DEĞİŞİM YAŞANDI!

4 ay çalışarak, işsiz kalanların aldığı işsizlik maaşının miktarında değişim meydana geldi. Belli şartları karşılayanlar ise işsizlik maaşından yararlanabiliyordu. Asgari ücretin 8.500 TL olması ile beraber işsizlik maaşının oranı da değişime uğradı.

4 BİN İLA 8 BİN LİRA ARASINDA ÖDEME YAPILACAK!

İşsizlik maaşı en düşük yüzde 40 seviyelerinde yer alırken, en yüksek ise yüzde 80 olarak hesaplanacak. Bu bilgilere göre işsiz kalıp maaş alacak olan biri 4.003 TL ile 8.006 TL alacak. Bu orandan ise 7,59 oranında damga vergisi kesintisi yaşanacak.