Kent Haberleri

İşsizlik maaşı kaç TL oldu? Yeni rakamlar tek tek açıklandı: En az 5 bin 365 TL verilecek!

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından 2023 yeni işsizlik maaşı tutarının ne kadar olduğu da merak edilmeye başlandı. Yeni rakamlar tek tek belli oldu.  Asgari ücrete yapılan bu ara zam pek çok ödemeyi de etkileyecek

Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği 2023 Temmuz zamlı yeni asgari ücret resmen açıklandı. Asgari ücrete yapılan bu ara zam pek çok ödemeyi de etkileyecek. Bunlardan biri de işsizlik maaşı. 

2023 Temmuz zamlı yeni asgari ücret, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün saat 11:00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirdiği 3'üncü toplantısında kesinleşti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, komisyonun asgari ücrete yapılacak zam rakamını kamuya açıklamak amacıyla toplantı sonrası kameraların karşısına geçti. 

İşsizlik maaşı kaç TL oldu? Yeni rakamlar tek tek açıklandı: En az 5 bin 365 TL verilecek!

2023 Temmuz zamlı yeni asgari ücret, brüt 13 bin 414 Türk Lirası, net 11 bin 402 Türk Lirası olarak açıklandı. Bakan Işıkhan, zam açıklamasında "Geçtiğimiz 6 ayda 400 TL olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz" bilgilerini de verdi. Yapılan zamla asgari ücret şu an 482 dolar seviyesine çıkarılmış oldu. 

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından 2023 yeni işsizlik maaşı tutarının ne kadar olduğu da merak edilmeye başlandı. Asgari ücret zammıyla işsizlik maaşı da değişti. 

İşsizlik maaşı kaç TL oldu? Yeni rakamlar tek tek açıklandı: En az 5 bin 365 TL verilecek!

NTV'de yer alan habere göre; Sigortalı çalışanlara yasada belirtilen şartlara sahip olmaları durumunda, şsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda işsizlik maaşı ödemesi gerçekleştiriliyor.

Yeni asgari ücretten etkilenen kalemlerin başında gelen işsizlik maaşında, sigortalı kişinin son 4 aylık prime esas kazançları göz önünde bulunduruluyor. 

2023 YENİ İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU? 

2023'te en az 4 ay çalışan bir işçi için; işsiz kalması ve gerekli şartlara sahip olması durumunda işsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40'ı, üst sınırı ise yüzde 80'i şeklinde hesaplanıyor. 

Buna göre; Yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 5 bin 365 Türk Lirası, en yükseği ise 10 bin 731 Türk Lirası oldu. 

Bu rakamlardan binde 7,59 oranında da damga vergisi kesilecek. 

SON DAKİKA: Asgari ücrete okkalı zam geldi! Yeni asgari ücret resmen 11 bin 402 lira oldu

Zamlı asgari ücret ne zaman verilecek? Temmuz'da hesaplara 11 bin 402 TL yatacak mı?

Malatya-Sivas hızlı tren seferleri resmen başladı! Malatya-Ankara arası 6,5 saate düştü!

Migros'tan lüks markalara yüzde 50'ye varan indirim! Adidas, Nike, Michael Kors ve Tommy Hilfiger fiyatları çakıldı!