Genel

İstanbloom 1 Kasım'da satışa çıkıyor! Metrekaresi 7 bin dolara!

İstanbul’un en merkezi bölgelerinden Büyükdere, yeni bir projeye daha ev sahipliği yapacak. Esin Yapı, 80 milyon dolar yatırımla Zincirlikuyu’da 165 konut ve ofis katlarından oluşan 46 katlı bir kule inşa edecek

İstanbul’un Varyap Meridian’ın ardından yeşil bina standartlarını belirleyen LEED sertifikasına sahip ikinci ’yeşil’ gökdeleni olacak “İstanbloom”, 1 Kasım’da ortalama metrekaresi 7 bin dolardan satışa çıkarılıyor. Kiler’den Zorlu ve Aşçıoğlu’na pek çok önde gelen inşaat firmasının proje geliştirdiği ve İstanbul’un en merkezi bölgelerinden olan Büyükdere, yeni bir projeye daha ev sahipliği yapacak. 6 yıl önce kurulan Esin Yapı’nın 3 yıldır üzerinde çalıştığı ve şirketin ilk yatırımı olacak proje, Kore Şehitleri Caddesi üzerindeki 14 bin 760 metrekare arazi üzerinde yükselecek. Adı, patlayan çiçek anlamına gelen bloom ile İstanbul’un birleştirilmesinden gelen 46 katlı ‘İstanbloom’ projesinde 165 konut ve ofis katları yer alacak. Projenin en önemli özelliklerinden biri ise Ataşehir’de Varyap Grubu tarafından inşa edilen ve yeşil bina kriterlerine göre tasarlanan LEED kriterli ilk proje olan Meridian’in ardından bu sertifikayı almaya aday ikinci gökdelen projesi olması. Projeye 80 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyleyen şirket ortaklarından Fikret Orman, 12 bin metrekaresi ofis, 33 bin metrekaresi ise konuttan oluşan projenin tamamlandığında LEED Gold sertifikası alacağını ve yeşil bina kriterlerine göre tasarlandığını kaydetti. Projenin 1 Kasım’da satışa sunulacağını belirten Orman, “Büyükdere Caddesi’nden ulaşılacak olan proje, İstanbul’un en merkezi yerinde, kentin ulaşım ve sosyal olanaklarına yüksek standartlarla cevap veriyor olacak. Projede metrekare satış fiyatını ortalama 7 bin dolar olarak belirledik. En küçük 1+1 daire büyüklüğü brüt 106, 4+1 dairelerde en büyüğü ise 302 metrekare” diye konuştu.

Şişli ve Beşiktaş’ı araştırıyoruz

Hafriyatı biten projenin temelini atacaklarını söyleyen Orman, projenin mimarisiyle de dikkat çekeceğini belirterek, “Her katta kat bahçesi olacak. Sosyal alanı, pasajı bulunacak. Evinin tavanında gökyüzünü görmek isteyen konut sakinlerinin varlığını dikkate alan bir mimari anlayış ile inşa edilen yapı yüksek tavanlı konutların ortaya çıkmasına neden oldu. Dairelerde salonları 7.5 metre tavan yüksekliği var” dedi. Şişli ve Beşiktaş’ta 2’nci ve 3’üncü İstanbloom’ları devreye almayı hedeflediklerini, şu anda arsalarla ilgili görüşmelerinin sürdüğünü belirten Orman, 2011’den itibaren bu projelere başlamayı planladıklarını söyledi.