Genel

İstanbul Akvaryum, bir Caretta Caretta’nın daha hayatını kurtardı!

15 bin deniz canlısına ev sahipliği yapan ve aynı zamanda Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olan İstanbul Akvaryum, bir Caretta Caretta’nın daha hayatını kurtardı…

Uzman ekibiyle, su altı canlılarının bakımını doğal ortamına en uygun şekilde sağlayarak, 15 bin deniz canlısına ev sahipliği yapan ve aynı zamanda Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olan İstanbul Akvaryum, bir Caretta Caretta’nın daha hayatını kurtardı…


Dünya kıyılarında yaşayan birbirinden farklı canlıları ve onların doğal ortamlarını tematik konseptiyle birebir yansıtan İstanbul Akvaryum, 1.500 çeşit deniz canlısına ev sahipliği yapıyor. Gezi güzergahı, interaktiflik özelliği, yağmur ormanı, kutup bölgesi ve yeni nesil teknolojileriyle canlıların doğal ortamını birebir sağlayan, uluslararası standartlara sahip İstanbul Akvaryum, bünyesindeki tüm canlıları özenle koruyor. 


Alanında uzman kişilerle çalışan, 2013 yılından beri Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de olan İstanbul Akvaryum, bugünlerde hayata çevirdiği Caretta Caretta’nın mutluluğunu yaşıyor. Nisan ayında Avcılar sahilinde, balıkçıların ağlarındaki Caretta Caretta’yı fark etmeleri üzerine, İstanbul Akvaryum’un uzman ekibi tarafından, hiç zarar görmeden, sağlıklı bir şekilde kurtarılan Caretta Caretta, ilk sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Akvaryum’da bakıma alındı.


İstanbul Akvaryum’da karantina altında bakımı yürütülen Caretta Caretta, 2 ayın sonunda tüm sağlık kontrollerini tamamladı. İstanbul Akvaryum tarafından tam olarak iyileşmesi sağlanan, denizlerin sevilen canlısı Caretta Caretta, sıcak denizlere daha kolay inebilmesi için 3 Temmuz 2014 Perşembe Günü, saat 10:30’da Çanakkale Zincirbozan Sahili’nden Ege denizine, eski özgür hayatına geri bırakıldı.


www.istanbulakvaryum.com