Ulaşım

İstanbul-Ankara hızlı tren bilet fiyatı ne kadar?

Özellikle bayramlarda İstanbul'dan çıkabilmek ve İstanbul'a girebilmek için çile çeken vatandaşa hızlı tren ilaç olacak. İstanbul-Ankara arasında seyahat eden 100 yolcudan 80'ini hızlı tren taşıyacak...


Özellikle bayramlarda İstanbul'dan çıkabilmek ve İstanbul'a girebilmek için çile çeken vatandaşa hızlı tren ilaç olacak. İstanbul-Ankara arasında seyahat eden 100 yolcudan 80'ini hızlı tren taşıyacak. İki şehir arasını 3.5 saate indiren hattın bilet fiyatları, uçaktan ucuz, otobüsten pahalı olacak. Günde 6 geliş, 6 gidiş olmak üzere 12 sefer yapacak. Gençler, yaşlılar, engelliler, öğrenciler, bileti 'ucuz' alacak. İki şehir arasındaki seyahatlerin yarısı otomobille yapılırken, ailelere treni sevdirmek için 'aile paketi fiyatı' çalışması başlayacak.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara'da gazetecilere verdiği iftar davetinde yarın Başbakan Erdoğan tarafından açılacak olan İstanbul-Ankara hızlı tren hattı hakkında bilgi verdi. Halen iki şehir arasında seyahat eden yolcuların yüzde 50'sinin otomobili tercih ettiğini belirten Elvan, bir yıl içinde 100 yolcudan 80'inin treni tercih eder hale geleceği tahmininde bulundu. Ankara-Eskişehir hattında 100 yolcudan 72'sinin, Ankara-Konya hattında 65'inin hızlı treni tercih ettiğini belirten Elvan, "Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yolcuyu demiryoluna kaydıracağız" dedi.



Hürriyet