Kent Haberleri

İstanbul - Ankara Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili konuştu. Peki İstanbul - Ankara Hızlı Tren ne zaman açılacak?   Bakan Adil Karaismailoğlu, açıklamasında, İstanbul - Ankara Hızlı Tren hattından, İstanbul depremine, Yeni Zigana Tüneli'nden deprem bölgesine kadar pek çok konu başlığına yer verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Adil Karaismailoğlu, açıklamasında, İstanbul - Ankara Hızlı Tren hattından, İstanbul depremine, Yeni Zigana Tüneli'nden deprem bölgesine kadar pek çok konu başlığına yer verdi. 

İstanbul - Ankara Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika!

CNN Türk'te yer alan habere göre; "Uydu alanında dünyanın yüzde 30'una hizmet veriyoruz" diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin her zaman seviye atlayarak devam ettiğine, bunları teknolojik anlamda çok büyük faydalar sağladığına dikkat çekti. 

110 bin kilometrekarelik bir alanı etkileyen dünyanın en büyük afetlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremlere de değinen Bakan Adil Karaismailoğlu, açıklamasında "Vatandaşlarımızın önemli bir kısmı şu anda konteynırlarda yaşıyor. Şehirlerimizdeki ticari hareketlilik arıyor" ifadelerine yer verdi. 

"Biz de vatandaşımızın çok zor günlerde nefes alabilmesi için ilk günlerdeki gibi çalışıyoruz" diyen Karaismailoğlu, topyekun mücadelenin sürdüğüne, enkazların kaldırılmasın da sona yaklaşıldığına, kalıcı konutların temellerinin atıldığına dikkat çekti. 

Açıklamasında "Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta enkaz kaldırma çalışmaları bitmek üzere. Bu şehirlerin yeniden imarı için de çalışılıyor" diye konuşan Karaismailoğlu, deprem bölgesindeki kara yollarında hiçbir aksaklık olmadığının, Kahramanmaraş-Göksun arasındaki tünellerde de hiçbir sorun olmadığının altını çizdi. 

İSTANBUL'UN YOLLARI DEPREME HAZIR MI? 

Bakan Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da da hazır olduklarına dikkat çekerek, "Yaptığımız tüm yatırımların arkasındayız. Tüm yaptığımız yollara kefiliz. İnşallah böyle bir afetlerle karşılaşmayız ama yaptığımız yollar sapasağlam ayakta kalır" ifadelerini kullandı ve 
yeni yapılan çalışmaları da bir bir paylaştı. 

FSM'nin halatlarının değiştirildiğine vurgu yapan Karaismailoğlu, aynı şeyin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de yapıldığını aktararak, "Köprülerimiz depremde güvenli durumda diyebiliriz. Bunlar mühendislik dehası. Çanakkale'de 280 km saatlik rüzgar yükünü kaldıracak dirençli bir yapı var" dedi ve dimdik ayakta kalacaklarını vurguladı. 

"Sarıyer-Kilyos tünelinin imalatına başladık. 2 buçuk yılda tamamlanacak" şeklinde konuşan Bakan Adil Karaismailoğlu, demiryolu yatırımları ile ilgili de konuştu. 

"Ankara-İzmir arasını hızlı trenle 3 buçuk saatte gideceğiz, 2 buçuk yıl sonra bitecek. Ankara-Sivas hattımızı 1 hafta sonra açıyoruz. 26 Nisan'ı hedefledik" açıklamasında bulunan Adil Karaismailoğlu, projenin maliyet değerinin 70 milyar lira olduğunu belirtti. 

İSTANBUL - ANKARA ARASI SÜPER HIZLI TREN

"İstanbul-Ankara arası 80 dakika olacak" müjdesini yineleyen Bakan Karaismailoğlu,  Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika süre olacağına, 350 kilometre hız yapacağına dikkat çekti. 

Bunun çok yüksek teknoloji getiren bir yatırım olduğuna da değinen Karaismailoğlu, projenin kazma vurulduktan sonra en çok 5 senede tamamlacağını belirtti. 

Yeni Zigana Tüneli'nin de iftihar edecekleri bir proje olduğuna değinen Karaismailoğlu, açıklamasında "Tamamlandığında Avrupa'nın en uzun türeni dünyanın en uzun 3. tüneli olacak. 3 Mayıs'ta inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılışını yapacağız" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Karaismailoğlu, Gayrettepe-Havalimanı Hattı'nın da Mayıs ayı içinde açılacağını aktardı.

Seçim sonrası dolar 25 TL olacak! Dev Banka bir bir açıkladı! Yastık altında doları olanlar şimdiden hazırlansın!

Aile destek ödemesi Nisan ayı ne zaman hesaplara yatacak? Aile destek ödemesi alanlar şimdi bakın! 

Elimizdeki altınları bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Bakmayan bin pişman olacak