Genel

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü, yüzde 45,80 verisine ulaşıldı. Bu durum, kuraklığın  habercisi olarak kabul edildiğinden İSKİ su tasarrufu çağrılarına başladı. 10 yılın en kritik su sıkıntısının yaşanması tüm İstanbulluları ilgilendiriyor. Farklı ilçelerde ölçüm yapılan ölçüm detayları…İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ölçümlerine göre su seviyelerinin son 10 yılın en düşük veride olduğu kaydedildi

İstanbul barajlarındaki doluluk oranlarının ölçülmesi, İstanbul’un büyük bir su sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ölçümlerine göre su seviyelerinin son 10 yılın en düşük veride olduğu kaydedildi. Yağışlar sayesinde yüzde 49,66’ya yükselen su seviyesinin yağışların sona ermesiyle 45,89'a düştüğü açıklandı. Farklı ilçelerde kaydedilen baraj doluluk oranları, durumun ne kadar kritik olduğunu ortaya koyuyor…

İlçelere göre baraj doluluk oranları

Barajların doluluk oranları ilçeden ilçeye göre farklılık göstermekte. Alibey'de yüzde 26,05, Sazlıdere'de yüzde 29,73, Kazandere'de yüzde 2,53, Istrancalar'da yüzde 27,04, Pabuçdere'de yüzde 3,  Ömerli'de yüzde 77,08 ve Terkos'ta yüzde 38,5 olarak su doluluğu kaydedildi. Bu yıl Melen ve Yeşilçay'dan alınan su miktarı toplamda 399,88 milyon metreküp olarak kaydedildi. Aynı dönemde içme suyu arıtma tesislerinden kente sağlanan su miktarı ise 494,76 milyon metreküp olarak gerçekleşti. 

İSKİ'den su tasarrufu çağrısı 

Baraj doluluk oranlarının son durumu İstanbul halkına büyük ölçüde bir endişe teşkil ediyor. Bugün itibarıyla kente su sağlayan baraj ve göletlerin biriktirme hacmi 868 milyon 683 bin metreküp olarak kaydedilirken, su miktarı ise 398,62 milyon metreküp seviyesinde bulunuyor. İSKİ tarafından yaşanan bu kuraklığa karşı önlem almak için su tasarrufu çağrıları yapılmaya başladı.

Yağış miktarının bu yıl metrekare başına 334,51 kilogram olması barajların doluluk oranlarını etkiledi. Az yağmurla bağlantılı olan bu su sıkıntısı kuraklık endişelerini de beraberinde getiriyor. Bu kuraklığa karşı önlemler alınmaya çalışıyor. İstanbul’da bu faaliyetler başlamış olup su tasarrufu kampanyalarıyla vatandaşların az su kullanması teşvik ediliyor. Ancak uzmanlara göre bu durumun çözümü farklı şekillerle mümkün olabilecek. Uzmanlar bunun, yatırım ve planlama ile düzelebileceğini söyleyerek daha kapsamlı çalışmaların gerektiğini vurguluyor.

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Promosyon alanlar yaşadı! O baraj geçildi