Eğitim

İstanbul bir geceliğine sanat galerisine dönüşüyor

İstanbul, 19 Ekim Pazartesi akşamı Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek sıra dışı bir sanat gösterisine sahne olacak

Aralarında Haluk Akakçe, Kezban Arca Batıbeki, Bedri Baykam, Devrim Erbil, Ara Güler, Mehmet Güleryüz, Mehmet Günyeli, Ergin İnan, Balkan Naci İslimyeli, Mustafa Pilevneli, Tan Sağtürk, Meray Topsakal'ın da bulunduğu ünlü sanatçılar, 19 Ekim gecesi İstanbul'un dev binalarını ışıkla boyayacak.

İstanbul, 19 Ekim Pazartesi akşamı Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek sıra dışı bir sanat gösterisine sahne olacak. İstanbul'un simgesi haline gelen dev binalar, dünyaca ünlü sanatçıların tuvaline dönüşecek. Ünlü şairlerin İstanbul'la ilgili dizeleri, ışık olup İstanbul'un üzerine akacak.

Kasım ayında açılacak olan Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin İstanbul'a armağanı olan "Tag İstanbul/İstanbul bir tuval olursa" etkinliği İstanbul'u bir geceliğine koca bir sanat galerisine dönüştürecek.

"Tag İstanbul/ İstanbul bir tuval olursa"  etkinliği Haluk Akakçe, Kezban Arca Batıbeki, Bedri Baykam, Devrim Erbil, Ara Güler, Mehmet Güleryüz, Mehmet Günyeli, Ergin İnan, Balkan Naci İslimyeli, Mustafa Pilevneli, Tan Sağtürk ve Meray Topsakal gibi ünlü sanatçıları bir araya getirecek. Resim, grafiti, fotoğraf, edebiyat gibi çeşitli disiplinlerin ışık ve renk aracılığıyla İstanbul'un simgesi haline gelen binalarıyla buluşacağı etkinlik 19 Ekim Pazartesi saat 20.00'de Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayacak. Belçikalı ressam Tom De Graeve'in sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek olan "Tag İstanbul" etkinliğine katılan sanatçılar, kısa birer performanslarını AKM üzerinde gerçekleştirdikten sonra seçtikleri binalara geçerek gösterilerini sunacaklar. İstanbul'un kimi binaları sanatçıların özgün çalışmalarının yansıyacağı tuvallere dönüşürken, kimi binalar  ünlü şairlerin İstanbul hakkındaki dizelerinin yansıyacağı birer `kitap sayfasın haline gelecek.

Yüzlerce metre uzaktan izlenebilecek olan "Tag İstanbul" gece geç saatlere kadar sürecek. Bugüne dek, Rotterdam, Berlin, Viyana, New York, Hong Kong gibi dünyanın sayılı merkezlerinde gerçekleştirilen "lazer tag" gösterisi için sanatçılar bir lazer, bir kamera, bilgisayar ve projektör kullanacak.