27 / 04 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, asfaltın bazı sıcaklıklarda büzüşmesiyle katman katman hale geldiğini ve araçlarda hem aracın gövdesinde, hem de lastiklerinde arızalara neden olabileceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

Öte yandan fren mekanizmasıyla ilgili asfaltın yarattığı sorunların olduğunu belirten İmamoğlu, ''Yolun bozulması yolculuk konforuna sıklıkla etki ediyor. Aynı zamanda arkadaşlarımın ifade ettiği gibi bu bozukluklar ne yazık ki zemin kaynaklı kazalara da neden olabiliyordu." dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!
HALİÇ VE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ DIŞINDA TAMAMI BETON YOLA DÖNÜŞECEK!

Metrobüs yolunun biten bölümleriyle yapımı devam eden kısımları hakkında bilgi alan Ekrem İmamoğlu, 2022’de başlatılan bu sürecin 2023 yılı itibariyle 53 kilometreyi aşan bir kısmının tamamlandığını açıkladı.

Kalan kısmının ise 2024 yılı içerisinde tamamlanacağının müjdesini veren İmamoğlu '' Böylelikle aslında gördüğümüz metrobüs hattında sadece köprüler ayrı bir imalat şeklinde yürütüldüğü için, Haliç ve 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü, bu iki köprümüz dışında tamamı beton yola dönmüş olacak.'' dedi.

Bilgilendirme toplantısında sonra metrobüse binen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu,  "Uzun vadeli, uzun ömürlü ürün. Tabi kullanım süresine göre maliyetinin çarpanı ister istemez fark ediyor.'' diyerek,  buradaki 21 yılın ciddi bir zaman dilimi olduğunu ve şuanki mevcut asfaltla bunun arasında ciddi bir ömür farkı olduğunu belirtti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kent rantının yeni bir yolu mu?

İBB’den Şişli’ye zemin altı otoparkı ve futbol sahası!

Geri Dön