Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 ilçedeki taşınmazları satışa çıkarıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, farklı ilçelerdeki mülkiyeti belediyeye ait bazı taşınmazlar ile parsellerin satışına onay verdiği açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye, İBB Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildiği kaydedildi. Meclis'te, mülkiyeti İBB'ye ait taşınmazların satışı gündeme gelmişti. 

Meclis, komisyon raporları doğrultusunda Tuzla, Fatih, Kartal, Pendik, Eyüpsultan, Ataşehir, Kağıthane, Eyüpsultan, Bağcılar ve Bayrampaşa ilçelerinde yer alan çeşitli büyüklükteki taşınmazların satışına onay verdi. Bahçelievler, Kartal, Sarıyer ve Eyüpsultan ilçelerindeki bazı parsellerin imar barışına göre satışı da Meclis'ten geçtiği kaydedildi. 

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; Meclis'te, Büyükçekmece'de yürütülen Kordonboyu Sahil Düzenleme Projesi otopark alanı da gündeme geldi. Hukuk-Altyapı, Mesken ve Emlak Komisyonu ortak raporuna göre, mülkiyeti İBB'de olan alanın, otopark ihtiyacının karşılanması için Büyükçekmece Belediyesine 5 sene süre ile tahsis edilmesi talep edildi. Tahsis kararı Meclis'ten oy çokluğu ile geçti.

80 bin haneye kira desteği verilecek

İBB'nin başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğinde detaylar belli olmaya başladı. Bu kapsamda hak sahiplerine yüzde 65'e kadar yapım maliyeti desteği sağlanacağı kaydedildi. Ayrıca, kira yardımları da artırılacak.

Dar gelirliler, bu destekten daha yüksek oranda yararlanacağı ifade edildi. İBB Meclisi’nin onayına sunulacak bir diğer teklif ile birlikte İBB’nin hızlı tarama testine başvuran ve E sınıfı, yani çok riskli bina grubuna dahil olan yaklaşık 6 bin 920 yapı için acil eyleme geçilecek, vatandaşlara ilave kira yardımı yapılacağı kaydedildi. 

İBB'den çarpıcı araştırma! Emekliler kira baskısı altında...

İBB asgari ücretliye ve emekliye ne kadar kira yardımı verecek? İBB-KİPTAŞ kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? 

İBB'den İstanbullulara müjde! Kira yardımlarına yüzde 55 zam yapıldı!