İmar

İstanbul Büyükşehir’den Avcılar’da imar plan notu değişikliğine onay!

İstanbul’un Avcılar ilçesinde yaşayan binlerce insanın yaşamını kurtaracak İmar Plan Notu Değişikliği, İBB’de  oy birliği ile kabul edildi.

İstanbul Avcılar’da yaşayan binlerce insanın hayatını kurtaracak olan İmar Plan Notu Değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu oylamanın ardından emeği geçenlere teşekkür eden Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara; “Amacımız yapıların yenilenmesinin ötesinde ilçemizi yaşanabilir ve modern birşehir haline getirebilmektir” ifadelerini kullandı.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Gazete Kritik’te yer alan habere göre İstanbul Avcılar’da ömrünü tamamlamış riskli yapıların, olası depreme karşı güçlendirilmesini sağlayacak olan “1/5000 ölçekli Dr. Sadık Ahmet Caddesi Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı” İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Söz konusu oylamadan sonra söz alan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, 1/1000 ölçekli imar planlarını hızlı bir biçimde tamamlayarak onaya sunacaklarını söyledi.

“YAŞAMIN MERKEZİ BİR AVCILAR”

Açıklamasında kentsel dönüşümün önemi ile ilgili de detaylara değinen başkan Çaykara; “Kentsel dönüşüm, bizim de vatandaşlarımızın da öncelikli konusudur. Bu ay meclisimizde, ilçemizle ilgili iki yeni konu daha gündeme alındı. Bu planlarla beraber İstanbul Avcılar’da tam anlamıyla kentsel dönüşümü gerçekleştirme ve Yaşamın Merkezi bir Avcılar yaratmak hedefindeyiz. Hedefimiz binaların yenilenmesinin ötesinde, Avcılar’ı yaşanabilir ve modern bir şehir haline getirmektir. Ayrıca, Avcılar ilçesinin merkezinde otopark sorununu çözecek, Avcılar’ın ihtiyaç duyduğu kamusal alanı yaratacak, belediye binasından, kültür merkezine toplumun tüm katmanlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek Belediye hizmet alanlarının yer aldığı bir meydan teklifi de bulunmaktadır.” Dedi.

ÇAYKARA’DAN TEŞEKKÜR

İmar çalışmalarında emeği geçenlere teşekkürlerini de sunan  Çaykara; “Söz konusu plan değişiklikleri Avcılar halkı tarafından uzun süredir beklenmektedir ve meclisimizin gerçekleştireceği çalışmayla daha çok vatandaşımıza etkin hizmet sunulması sağlanacak. Avcılar ilçesini hak ettiği seviyeye beraber taşıyacağımıza yürekten inanıyor, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olacak şekilde büyükşehir belediyemizin tüm kadrolarına, meclis üyelerine ve komisyon üyelerine Avcılar halkı adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Arsago'dan beşi bir yerde altın fiyatına arsa! İlk Tarlam projesinde 2. etap satışa çıktı! Yeni proje!

Balıkesir ve Ankara'da 11 arsa ile 8 dubleks konut satılıyor! 

Yüksek kiralar karavanlara talebi artırdı!