28 / 04 / 2024

İstanbul depremi için alarm zilleri çalıyor: Rant beklentisi olmadan dönüşüm yapılmalı! 

İstanbul depremi için alarm zilleri çalıyor: Rant beklentisi olmadan dönüşüm yapılmalı! 

TÜRMOB tarafından hazırlanan deprem raporuyla ilgili bilgi veren Emre Kartaloğlu, İstanbul için de alarm zillerinin çaldığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.



Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Emre Kartaloğlu, TÜRMOB tarafından hazırlanan 19 maddelik deprem raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Emre Kartaloğlu, deprem bölgesinde sosyal ve ekonomik sorunların sürdüğüne dikkat çekti ve toplumun yeniden yapılandırılmasında temel ihtiyacın karşılanmasının kritik role sahip olacağını dile getirdi. 

19 maddelik deprem raporunda; özel teşvikler uygulanması, yapılandırma kapsamında olmayan vergi ve prim borçlarının faizsiz taksitlendirilmesi, mükelleflerin KDV iade süreçlerine hız verilmesi gibi öneriler bulunuyor. 

Depremde 61 meslek mensubunu kaybeden TÜRMOB camiası, depremin 1’inci senesinde depremzede oda başkanlarının da katılımıyla Ankara’da toplandı. 

İstanbul depremi için alarm zilleri çalıyor: Rant beklentisi olmadan dönüşüm yapılmalı! 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ KONUTLAR BİR AN ÖNCE YAPILMALI 

Ekonomimden Hüseyin Gökçe'nin haberine göre; TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, TÜRMOB Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu ve bölgede sağlık, barınma ve eğitim alanında atılması gereken önemli adımın bulunduğuna vurgu yaptı. 

Sağlık hizmetlerinin erişilebilirliği ve kalitesinin artırılması gerektiğinin de altını çizen Kartaloğlu, kalıcı konutların bir an önce yapılmasının önemli olduğunu dile getirdi. 

İstanbul depremi için alarm zilleri çalıyor: Rant beklentisi olmadan dönüşüm yapılmalı! 

RANT BEKLENTİSİ OLMADAN DÖNÜŞÜME DESTEK OLUNMALI

Emre Kartaloğlu, söz konusu açıklamasında Türkiye’nin deprem kuşağında olduğu gerçeğiyle yüzleşilmesinin ve felaketlerden ders çıkarılmasının gerekli olduğunu söyledi. 

"Devletin ve yerel yönetimlerin yanı sıra vatandaşlara da büyük sorumluluklar düşüyor. İstanbul için alarm zilleri çalıyor ve kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden sürdürülmelidir" açıklamasında bulunan Kartaloğlu, bu süreçte, vatandaşların bireysel olarak da harekete geçmesinin oldukça önemli olduğunu tekrarladı. 

Kartaloğlu, Rant beklentisi olmadan, kentsel dönüşüm projelerine destek verilmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Güvenli bir yaşam alanı oluşturmak için beraber hareket etmeliyiz. Çünkü deprem yalnızca bir felaket değil, aynı zamanda bir uyarıdır ve bu uyarıyı dikkate alarak güvenli bir gelecek inşa etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Deprem bölgesinde faaliyette bulunan oda başkanlarının verdiği bilgilere göre bölgede yaşanan sosyal ve ekonomik sorunların hala sürdüğünü vurgulayan Emre Kartaloğlu, “Hala yıkılmayı bekleyen hasarlı binaların olduğu, kentlerin düz ovaya dönüştüğü bir yerde yaşamın sürmesi oldukça zorlu bir mücadeleye içinde. Bu süreçte hepimiz daha özverili olmalı, yardımlaşmayı, dayanışmayı ilk günkü gibi canlı tutmalıyız” diye konuştu. 


Geri Dön