22 / 07 / 2024

İstanbul depremi kapıda! Megakentte sanayi dönüşümüne ihtiyaç var!

İstanbul depremi kapıda! Megakentte sanayi dönüşümüne ihtiyaç var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO),Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığına değinerek, 'kentsel' benzeri bir 'sanayi dönüşümü'ne ihtiyaç olduğunu söyledi.




İstanbul Sanayi Odası (İSO), merakla beklenen “İstanbul’un Gelecek Vizyonunda Sanayimizin Yeri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Ekonomim'de yer alan habere göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun da katılım sağladığı toplantının açılış konuşmasını İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan yaptı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığını kaydeden İstanbul Sanayi Odası Başkanı Bahçıvan, “Özellikle sanayinin yoğun bulunduğu bölgelerde lojistik de trafik sıkışıklığına neden oluyor. Avrupa ve Anadolu yakasında kurulacak olan lojistik merkezleri bu soruna bir nebze çözüm olabilir. Bu kentte yaşayanlar olarak güncel birkaç soruna daha değinmek istiyorum. Bunların birincisi taksi sorunu. Mega kent İstanbul’daki taksi sayısının yetersiz olduğunu, sayıyı artırmak amacıyla çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Fakat taksilerde daha büyük bir sorun var, o da kalite sorunu. Taksi sistemi acilen rehabilite edilmeli. Bir diğer önemli sorun ise otopark sorunu” dedi.

İstanbul depremi kapıda! Megakentte sanayi dönüşümüne ihtiyaç var!

Bahçıvan, sanayi üretiminin merkezini oluşturan mega kent İstanbul’un, ülke ekonomisinin adeta şah damarı durumunda olduğunu dile getirerek, “Öyle ki Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’nın yüzde 31’lik kısmını sağlamakta, ihracat ve ithalatın yarısından fazlası İstanbul’dan yapılmaktadır” dedi.

SANAYİ DÖNÜŞÜMÜNE İHTİYAÇ VAR

Yaptığı açıklamada İstanbul sanayisinin ülke ekonomisini sırtlayan bir güce sahip olduğunu kaydeden Bahçıvan, şu değerlendirmeleri yaptı: “Mega kent İstanbul’un ülke ekonomisindeki ağırlığı ve olası bir depremin senaryo analizleri ortadayken, beklenen riski kabul edilebilir bir seviyeye indirmek için eyleme geçmezsek, ne yazık ki bedelini yine ülke olarak hepimiz ödeyeceğiz. İstanbul’da ‘kentsel dönüşüm’ benzeri bir ‘sanayi dönüşümü’ programının ivedi bir şekilde başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, güçlendirilmesi gerekli olan sanayi ve ticaret binaları için KDV düzenlemeleri dahil çok farklı teşviklerin gündeme getirilmesini savunuyoruz.”

 

Aile Bakanlığı 500 bin TL verecek! Almak isteyenler hemen baksın

Dolar 120 TL olacak dediler... Üstüne bir de tarih verdiler

Aile Bakanlığı daha önce tarihi vermişti... Aile Bakanlığı ödemesi alanlar için kötü haber


Geri Dön