Kent Haberleri

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı! Bakırköy ve Avcılar... Uzman isim peş peşe açıkladı! 

Prof. Dr. Murat Utkucu, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili son dakika çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı! Bakırköy ve Avcılar... Uzman isim peş peşe açıkladı!  6 Şubat saat 4

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde. 6 Şubat saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelirken; Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem yaşandı. 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu depremler, 11 şehirde büyük yıkıma neden oldu. 

Yaşanan bu depremlerin ardından, binlerce bina yıkıldı ve binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Asrın felaketi ile beraber, Türkiye'nin farklı bölgeleri ile İstanbul'daki deprem riski yeniden gündeme geldi. 

Prof. Dr. Murat Utkucu, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili son dakika çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı! Bakırköy ve Avcılar... Uzman isim peş peşe açıkladı!

AHaber'de yer alan habere göre; Prof. Dr. Murat Utkucu, konuya ilişkin açıklamasında Marmara bölgesinde her 250-300 senede bir büyük bir deprem olduğuna değindi ve en son 1766'da meydana geldiğini belirtti. 

"Burada tehlike var. Burada bir stres oluştu" diyen Prof. Dr. Murat Utkucu, İstanbul'da güneyden geçen bir fay hattı da olduğuna ancak burada 1999 depreminin ardından bir rahatlama olduğuna dikkat çekti. 

Açıklamasında "Tehlikeden çok deprem riskine odaklanmalıyız. Sağlam zeminlerde en yapmak elimizde" ifadelerine yer veren Murat Utkucu, olası bir İstanbul depreminde riskli ilçelerle ilgili peş peşe konuştu. 

AVCILAR'DA ZEMİN PROBLEMLİ

"Avcılar'da zemin açısından bir problem var. 1999 depreminde cihazlar kurulmuş ve ölçüm yapılmış" diye konuşan Prof. Dr. Murat Utkucu, kayıtlarda Avcılar'da yüksek periyotlu yer hareketlerinin çok fazla olduğunun altını çizdi. 

Bakırköy'de ise yüksek periyotlu yer hareketlerinin daha düşük olduğunu dile getiren Murat Utkucu, açıklamasında "Ayrıca yer kabuğuna çarpan dalga da Avcılar bölgesinde tekrar yüzeye geliyor burada bir yansıma yaşanıyor" açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında tek tek açıkladı! İşte İstanbul'un ilçe ilçe risk haritası!

Anne babalar dikkat! Aile Bakanlığından çocuklu ailelere bir yeni destek ödemesi daha! Bu parayı hemen alın!

Benzin, motorin, LPG'de indirim var mı? Akaryakıtta son dakika! BP, Opet, PO, Total 28 Şubat 2023 fiyat listesi