27 / 04 / 2024

İstanbul Esenler'de 60 bin konut kentsel dönüşümle yeniden inşa edildi!

İstanbul Esenler'de 60 bin konut kentsel dönüşümle yeniden inşa edildi!

Esenler Belediye Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek bugüne dek 60 bin konutun yıkılarak yeniden yapıldığını söyledi.



Esenler Belediyesi, toplumun doğal afetlere karşı bilinçlenmesi ve farkındalık düzeylerinin artması için sosyolojiden mimariye, sağlıktan inovasyona kadar birçok başlığın ele alındığı ‘Şehir ve Düşünce Akademisi’ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin şehir birikiminin baz alındığı akademi ile geleceğin şehir yöneticilerini yetiştirdiklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenler, şehircilik çalışmalarıyla model olmaya devam ediyor” dedi.

TÜRKİYE'NİN YÜZDE 93'Ü KENTLERDE YAŞIYOR

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ortak akıl ile şehrin sorunlarına çözümler üreteceklerini söyleyerek TÜİK tarafından 2021'de açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Türkiye’nin yüzde 93’ü kentlerde yaşadığı bilgisini verdi.

Dolayısıyla kentlerde meydana gelen herhangi bir olayın bir iyileştirme çok sayıda insanın hayatını etkilediğine dikkati çeken Göksu, "Günümüzde şehirler gittikçe kalabalıklaşıyor ve sorunlar ortaya çıkıyor. Bu problemler insan eliyle oluştuğu için çözümleri de insan eliyle olmalı düşüncesinden hareketle bizler de bu sorunlar üzerine kafa yoruyoruz" dedi.

İstanbul Esenler de 60 bin konut kentsel dönüşümle yeniden inşa edildi!

BİLİMSEL ALTYAPIYI OLUŞTURDUK

Göksu, kentsel dönüşümde Esenler’in örnek bir çalışmaya imza attığını ifade ederek bugüne dek 60 bin konutun yıkılarak yeniden yapıldığının altını çizdi. 

İstanbul’un deprem riskine de değinen Başkan Göksu, “İlçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" diye belirtti.

Kentsel dönüşümün ciddi bir iş olduğunu söyleyen Göksu, yapıları yıktık ve yenisini yaptık diyeceğimiz bir çalışma olmadığını ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile bir taraftan yapı stokunu yeniliyor, bir taraftan şehrin donatı imkânlarını artırtırdıklarını söyledi.

"Öbür taraftan vatandaşlarımız için konforlu bir yaşam oluşturuyoruz" diye ifade eden Göksu, "Kentsel dönüşüm hukuki, toplumsal, siyasi ve iklim gibi çeşitli parametrelerden etkileniyor. Bizler tüm bunları göz önüne alarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu süreçleri en az hasarla geçirmemiz için ihtiyaç duyduğumuz bilimsel altyapıyı da oluşturduk. Bu kapsamda Esenler yine rol model olacak çalışmalara imza atıyor" diye ifade etti.

Göksu,  son olarak, "Halkımızla aramızda sarsılmaz bir güven duygusu var. Konutlarımıza taşınan insanlarla görüştüğümüzde değindikleri en önemli husus, güvenlik anlamında duydukları memnuniyet oluyor" şeklinde konuştu.

TOKİ  Ankara  projesi için düğmeye bastı! 1.012 konutluk yeni proje geliyor!

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!


Geri Dön