02 / 05 / 2024

İstanbul Fatih 'te satılık 9 taşınmaz!

İstanbul Fatih 'te satılık 9 taşınmaz!

İstanbul Defterdarlığı Fatih"te farklı mahallelerde bulunan birisi konut, diğer sekizi arsa olmak üzere 9 taşınmazı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin tahmini fiyatları 390 bin TL ile 37 bin TL arasında değişiyor



İstanbul Defterdarlığı Fatih"te farklı mahallelerde bulunan birisi konut, diğer sekizi arsa olmak üzere 9 taşınmazı satışa çıkardı. Tahmini fiyatları 390 bin TL ile 37 bin TL arasında belirlenen gayrimenkullerin satış ihaleleri 28 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbul Defterdarlığı"nın satışa çıkardığı ilk taşınmaz Fatih Nevbahar Mahallesi"ndeki 95 metrekarelik arsa. Tamamı Hazine"ye ait olan arsanın imar planlarına göre iskan alanı olarak kullanılması gerektiğini açıklayan yetkililer, bu taşınmaz için tahmini fiyat olarak 390 bin TL isterken geçici teminat olarak 78 bin TL talep edildiğini açıkladılar.

Satıştaki ikinci arsa Avcıbey Mahallesi"nde bulunuyor. Tamamı Hazine hisseli ve yüzölçümü 149 metrekare olan arsa için İstanbul Defterdarlığı 225 bin TL tahmini fiyat isterken geçici teminat olarak 45 bin TL istedi. Arsa imar planlarında konut alanı olarak işaretlenmiş durumda.
 
Fatih"te satışa çıkan 3. arsa kentsel dönüşüm alanı olarak değerlendirilen Hatice Sultan Mahallesi"nde bulunuyor. Yüzölçümü 74 metrekare olan arsanın tamamı Hazine"ye kayıtlı iken tahmini fiyat olarak 222 bin TL, geçici teminat olarak 44 bin 400 TL istendi.

Dördüncü arsanın Dervişali Mahallesi"nde bulunduğunu belirten Defterdarlık yetkileri 76 metrekarelik tamamı Hazine hisseli arsa için 160 bin TL, geçici teminat içinde 32 bin TL tayin edildiğini açıkladılar. Arsa, imar planlarında konut alanı olarak görünüyor.
 
Satıştaki beşinci arsa da yine Dervişali Mahallesi"nde bulunuyor. Yüzölçümü 58 metrekare olan ve tamamı Hazine hissesinde olan arsa imar planlarında konut alanı olarak görünüyor. Taşınmazın tahmini fiyatı 105 bin 84 TL, geçici teminatı ise 21 bin 16 TL.

 Fatih"te satılan altıncı taşınmaz, Molla Aşkı Mahallesi"ndeki 80 metrekarelik arsa. Tamamı Hazine"ye kayıtlı arsa, imar planlarında iskan alanı olarak görünürken tahmini fiyat olarak 100 bin TL, geçici teminat içinde 20 bin TL takdir edildi.

Yedinci arsa Fatih Atik Mustafapaşa Mahallesi"ndeki 78 metrekarelik taşınmaz. Tamamı Hazine kaydındaki arsa imarda konut alanı olarak belirtilmiş. Tahmini fiyat olarak 78 bin 370 TL istenen arsanın geçici teminatı ise 15 bin 674 TL.

Satıştaki sekizinci arsanın da Atik Mustafapaşa Mahallesi"nde bulunduğunu belirten yetkililer yüzölçümü 75 metrekare olan arsanın imarda konut alanı olarak değerlendirilebileceğini belirttiler. Tahminen 75 bin 160 TL istenen arsanın geçici teminatı ise 15 bin 32 TL.

İstanbul Fatih"te Defterdarlık tarafından satışa çıkarılan dokuzuncu ve son arsanın mevkii ise Tevkiicafer Mahallesi. Yüzölçümü sadece 27 metrekare olan arsanın 9 metrekarelik kısmı Hazine hissesinde bulunuyor. Sadece bu kısmın satılacağını duyurulan yetkililer, imar planlarında kargir ev olarak görünen taşınmaza tahmini bedeli olarak 37 bin TL takdir ederken geçici teminat olarak 7 bin 400 TL istendiğini açıkladılar.

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön