Sektörel

İstanbul finans alanında marka olmaya aday!

Gayrimenkul sektörünün öncü markalarından Halk GYO'nun Genel Müdür Vekili Şeref Akgül, hayata geçirilecek Uluslararası Finans Merkezi projesinin artılarını anlattı.

İstanbul'un birçok özelliği ile başlı başına bir marka olduğunu söyleyen Halk GYO Genel Müdür Vekili Şeref Akgül, marka olmayı kalite, beklentileri karşılayabilme kapasitesi, güven ve süreklilik kriterlerine bağladı. Sadece projelerin değil, aynı zamanda şehirlerin ve bölgelerin de marka olmaya aday nitelik taşıdığını ifade eden Akgül, şöyle konuştu: "İstanbul; New York, Londra, Tokyo, Şanghay eksenindeki en önemli noktalardan biri olarak dünyanın finans alanında marka olmaya aday en önemli şehirlerinin başmda gelmektedir. İstanbul'da hayata geçecek olan ve bölgeyi uluslararası bir finans merkezine dönüştürmeyi hedefleyen IFM projesi ise İstanbul'un mevcut durum ve konumunun önemli bir ürünüdür." Portföyünde, 20 adet düzenli kira geliri elde edilen ofis binası, 2015 Temmuz ayında hizmete açılan Park Dedeman Levent Oteli, Panorama Plus, Referans Bakırköy ve Sancaktepe konut projeleri, Şekerpınar Bankacılık Üssü ve Salıpazan otel gibi projeler barındıran Halk GYO, aynı zamanda İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından biri. 


Şirketin IFM'de yer alan yaklaşık 33 bin metrekare yüzölçümlü arsası üzerinde hayata geçireceği ofis ve ücari ünitelerden oluşacak karma projesinde, 34 ve 46 katlı iki ofis kulesi üe 8'er katlı üç ticari bina yer alacak. 


Toplam inşaat alanının yaklaşık 440 bin metrekare olacağı karma projenin tamamlanmasıyla birlikte Halk GYO gayrimenkul portföy büyüklüğü, 4 milyar TL seviyesine yaklaşacak. "Mevcut ofis piyasasına göz attığımızda, A sınıfı standartlarda ofislerin henüz yeterli düzeyde bulunmaması ve IFM kapsamında inşa edilecek ofis bloklarımızın bu anlamdaki talebe cevap verebilecek kalitede tasarlanacak olması, pazarlama açısından, en büyük avantajlarımızdan biridir" diyen Akgül, sözlerini "İstanbul'un potansiyeli, projenin büyüklüğü ve gösterilen ügi; projenin daha şimdiden dünya ölçeğinde marka olacağının öncü göstergeleridir" mesajıyla noktaladı. 


Sabah EK