İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başladı!
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) taşınma sürecine ilişkin olarak yaptığı açıklamada binalar bittiğini ve içinde birtakım düzenlemeler olduğunu söyledi. Aşan, yıl sonu veya ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacağını da söyledi.Dr
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri kapsamında yapılan panelde gerçekleştirdiği konuşmada, İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) taşınma süreci ve katılım finans sektöründeki son gelişmeler hakkında bilgiler verdi.
Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, özellikle kamu bankalarının şu anda bile taşınacak durumda olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, binaların bittiğini içinde birtakım düzenlemeler olduğunu ve bunların yıl sonu ya da ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacak ki herhalde taşınmaya da başlayacaklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, çevre düzenlemelerinin yapılacağını, çok geniş bir alanda büyük bir proje olduğunu belirterek, "İçeri girdiğinizde çok gurur duyuyorsunuz. Özellikle Merkez Bankası binası, İstanbul'un büyük ihtimalle yeni sembolü olacak." dedi. İkonik bir bina olduğunu ve mimarisinin çok güzel olduğunu kaydeden Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkesi'nin açıldığında hızlı bir şekilde aktif hale geleceğini, ciddi bir doluluğu yakalayacağını düşündüklerini kaydetti.
İstanbul'un halihazırda bir finans merkezi ve bölgenin göz bebeği olduğunu belirten Göksel Aşan, İFM'nin bunu daha etkili hale getireceğini, biraz daha değer katacağını dile getirdi.
Düzenleyici kurumların hepsinin bir arada olmasının önemine de değinen Göksel Aşan, böyle bir alan yaratıp bu alana özgü bir kanuni düzenleme yapıldığında daha önce İstanbul'da olmayan finansal ürün ve faaliyetlerin İstanbul'a taşınmasını sağlayacağını dile getirdi.
"Hedefimiz; katılım finansın sektördeki payını yüzde 15'e yükseltmek"
Göksel Aşan, katılım finans hakkında yapılan düzenlemelere ilişkin de değerlendirmeler yaptı. Açıklamasında katılım Finans Strateji Belgesi epey bir ses getirdiğini kaydederek, kendilerine de çok fazla sayıda pozitif yorum geldiğini söyleyerek, "Belli ki ülkenin bir kesimi bunu bekliyormuş ve bir ihtiyacı karşıladığı anlaşılıyor." dedi. Açıklamasında sadece bu alanı düzenleyen bir kanunun olması bile başlı başına bir mesaj olduğunu kaydeden Göksel Aşan, bankacılık veya sermaye piyasaları kanunları içerisine gömülmüş maddelerden ziyade, daha net ve anlaşılır, bankacılığın bir parçası muamelesi görmeyen bir sektör olması başlı başına bir mesaj olduğunu dile getirdi. Kendileri açısından en kritik meselelerden biri bu sektörün toplumdaki güvenilirliğini artırmak olduğunu kaydeden Göksel Aşan, bu sektörün ilk müşterilerinin faiz hassasiyeti olan muhafazakar insanlar olduğunu kaydetti.
Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak
Vakıf GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin değerini açıkladı!
İstanbul Finans Merkezi Kanunu resmen yasalaştı! 20 yıl boyunca o şirkete kullanma izni verildi