28 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi ulaşımın kavşak noktası olacak!

İstanbul Finans Merkezi ulaşımın kavşak noktası olacak!

İstanbul Finans Merkezi (İFM), metro bağlantıları ve demiryolu hattıyla hem ekonominin hem de ulaşımın kavşak noktası olacak.



TEM otoyoluna 400 metre, D100 karayoluna 2,5 km, Boğaziçi Köprüsü'ne 7,5 km, FSM Köprüsü’ne 10,5 km ve Sabiha Gökçene ise 20 km mesafede yer alan İstanbul Finans Merkezi (İFM), metro bağlantıları ve demiryolu hattıyla hem ekonominin hem de ulaşımın kavşak noktası olacak.


Finansın kalbinin atacağı İstanbul Uluslararası Finans Merkezinde finansal kuruluşların kümeleneceği alan dışında, istihdam sağlanan kişilerin ikamet ihtiyacını karşılayacak konut alanları, ulaşım, teknoloji, alt yapı, sosyal ve kültürel alanlar da bölgede gelişiyor.


Onuncu Kalkınma Planı kapsamında açıklanan dönüşüm programıyla İstanbul Finans Merkezine metro, havalimanı ve karayoluyla ulaşım için hazırlanan eylem planında otopark, yol ve kavşak çalışmalarına kadar her türlü ayrıntı düşünülmüş.


NELER YAPILACAK?

Eylem Planı kapsamında şunlar yapılacak:


1) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Aralık 2015’e kadar Kartal-Kaynarca raylı sistem bağlantısı tamamlanacak. 4.5 km uzunluk ve 3 istasyondan oluşacak projenin tahmini maliyeti 137 milyon 185 bin 100 dolar olup İBB bütçesinden karşılanacak.


2) Üsküdar-Ümraniye ile Kadıköy-Kartal metrolarının Finans Merkezi alanıyla bağlantılarının sağlanmasına yönelik uygulama projesi İBB tarafından Aralık 2015’e kadar hazırlanacak. Böylece finans merkezinin kentin diğer merkezleri ve havalimanıyla raylı sistem entegrasyonu sağlanacak.


3) Finans Merkezi alanı çevresinde yol ve kavşak çalışmaları Aralık 2015 tarihi itibariyle tamamlanacak.


4) Finans Merkezinin otopark ihtiyacının karşılanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi için etüt ve proje çalışmaları Aralık 2016 itibariyle yapılacak.


5) Sabiha Gökçen Havalimanının  Marmaray  ve Kadı-köy-Kartal-Kaynarca metrolarıyla raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik olarak D100- Marmaray araşırım uygulama projesi hazırlanacak.


6) Ataşehir-Sabiha Gökçen Havalimanı arası raylı sistem bağlantısının sağlanmasına ilişkin uygulama projesini hazırlamaya yönelik faaliyetler yürütülecek.


7) Sabiha Gökçen Havalimanı-D1OO Kaynarca raylı sistem bağlantısının sağlanmasına yönelik yapım çalışmaları başlatılacak.


8) Ataşehir-Ümraniye arasında monoray hattının yapılmasına yönelik etüt ve uygulama projesi hazırlanacak.



İFM Dergisi 


Geri Dön