Ekonomi

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.İstanbul’un Londra, New York gibi merkezler ile rekabet edebilmesi amacıyla hayata geçirilen projede inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, kamu bankaları da taşınma hazırlıkları içerisinde

Uzun yıllardır inşaat çalışmaları devam eden İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinde nihayet sona gelindi. İstanbul’un Londra, New York gibi merkezler ile rekabet edebilmesi amacıyla hayata geçirilen projede inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, kamu bankaları da taşınma hazırlıkları içerisinde.

İFM’de bankaların yanı sıra sermaye piyasaları kuruluşları, katılım finans şirketleri, potföy yönetim şirketleri ve sigorta şirketleri gibi çok geniş bir yelpazede hizmet veren bütün finans kuruluşları tek bir çatı altında buluşacak. İstanbul Finans Merkezi’nde; Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye Sigorta ve İŞ GYO ofislerinin yer alacağı belirtiliyor.

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre, dünyanın önde gelen finans merkezleri arasına girmesi planlanan İstanbul Finans Merkezi, açılış için gün sayıyor.

Haberde, kamu bankalarının nisan ayı içerisinde taşınmaya başlayacağı belirtilirken, Ziraat Bankası’nın bu hafta, Vakıfbank ve Halkbank’ın ise nisan ayı içerisinde genel müdürlük binasına kademeli olarak taşınacağı belirtiliyor. 

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

İstanbul Finans Merkezi (İFM) kamu ve özel sektör kuruluşlarının tamamının taşınmasının ardından 100 bin kişiye de istihdam sağlamış olacak. 3,4 milyon metrekare alan üzerine inşa edilen projenin 1,4 milyon metrekaresi ofis alanı için ayrıldı. Ayrıca 100 bin metrekarelik alana sahip alışveriş merkezi ve  2 bin 100 kişilik de kongre merkezi yer alacak.

Bölgenin finans merkezi olması hedeflenen İFM projesi ile aynı zamanda nitelikli istihdama da katkı yapılması amaçlanıyor.

Öte yandan İstanbul Finans Merkezi’nde yer alacak Ziraat GYO da Ziraat Bankası ile kira sözleşmesi imzaladı. Dünya Gazetesi’nin haberinde Ziraat GYO’nun, İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri Projesi'nde yer alan Kule-1'in tamamının Ziraat Bankası'na 5 yıl süreyle aylık 42,8 milyon TL kira bedelinden kiralanmasına ilişkin kira sözleşmesinin imzalandığı belirtildi.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan da projenin ilk açıklandığı günden bu yana bölgedeki konut fiyatlarının hareketlendiğini belirterek projenin tamamlanması ve taşınmaların başlaması ile bu hareketliliğin daha da artacağını ifade etti.