Sektörel

İstanbul Finans Merkezi'ne özel teşvikler verilmeli!

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir: "İstanbul’un kalbindeki bu proje için büyük heyecan duyuyoruz." dedi. Halisdemir, finans merkezine özel teşvikler verilmesi gerektiğini belirtti.

Bu yıl ‘United Nations of Ağaoğlu’ mottosu ile Dubai Cityscape 2015’e katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesini tüm dünyaya tanıttı. Projenin fuar sırasında düzenlenen maket açılış törenine Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, özel davetliler ve fuar ziyaretçileri katıldı. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi hakkında bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin gayrimenkul fazının geliştirmesinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Biz projenin tabir yerindeyse donanımını geliştiriyoruz. Bu projenin yazılımının da yani düzenlemelerinin de bizim geliştirme hızımıza yetişmesi ülkemizin çıkarma olacak. Katılımcılarla bir kez daha Dubai Finans Merkezi’ni gezdik. 3 senede verilen teşvik ve mekanizmalarla nasıl finans merkezi olduklarını anlattılar. Finans merkezleri sağlanan teşviklerle çekilen uluslararası aktörlerle bulundukları ülkeye büyük ekonomik fayda sağlıyor. Biz de İstanbul’un kalbindeki bu proje için büyük heyecan duyuyoruz” dedi.


DIFC’E ZİYARET


Bu arada Ağaoğlu Şirketler Grubu, Dubai Finans Merkezi’ni de (DIFC) ziyaret etti. DIFC yöneticileri Ağaoğlu heyetine bir sunum yaparak uluslararası finans merkezi olmak için verilmesi gereken teşvik ve vergisel avantajları anlattı. Dubai Finans Merkezi yetkililerinin büyük bir ilgiyle karşıladığı Ağaoğlu heyeti, ziyaret sırasında Dubai Finans Merkezi hakkında detaylı bilgi edinirken fikir alışverişinde de bulundu. Sohbet sırasında Dubai Finans Merkezi’nin özellikle yatırımcılara sunduğu fırsatlar üzerinde duruldu.


İFM EKONOMİNİN NABZINI TUTACAK

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ziyaret ile ilgili olarak; “İFM, ABD, İngiltere gibi örnekleri incelenerek ve ihtiyaçlar tespit edilerek tasarlandı. Bu örneklerden biri de Dubai Finans Merkezi. Dubai Finans Merkezi, bir ülke politikası olarak görülmüş ve bu doğrultuda planlanmış. Bu sayede de yatırımcısına vergiden şirket sahibi olma konusuna kadar pek çok avantaj sağlıyor.