30 / 04 / 2024

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Seçimlerden önce sık sık konut piyasasının geleceği merak ediliyordu. Peki İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?



Türkiye'de dün gerçekleştirilen yerel seçimlerin piyasaları nasıl etkileyeceği merak konusu olurken, dünya basınında da konuya geniş yer verildi. İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Fransa merkezli AFP haber ajansı, Fransa'dan Le Monde gazetesi, İngiltere'den The Guardian gazetesi,  Almanya merkezli DW, İngiltere merkezli BBC, Yunanistan gazetesi Naftemporiki ve ABD merkezli gazete Wall Street Journal, Türkiye'nin yerel seçimlerine yer verdi. 

Seçimlerden önce sık sık gündeme gelen bir konu ise konut fiyatları oluyordu. Milyonlarca kişi konut ve gayrimenkul sektörünün seçimlerden nasıl etkileneceğini merak ediyor ve seçim sonrası için öngörüleri araştırıyordu. Gayrimenkul sektörü temsilcileri 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerin ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konuya ilişkin açıklamasında seçim sonuçlarının Türkiye ve sektör açısından hayırlı olmasını diledi ve her seçim öncesinde olduğu gibi bu sefer de toplumun tüm kesimlerinin seçim tarihine odaklandığına dikkat çekti. 

Tamer Özyurt, iş dünyasının da yatırımlarını beklemeye aldığının altını çizdi ve gayrimenkul sektörü ile ilgili de konuştu. 

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Özyurt, söz konusu açıklamasında, Türkiye'nin en büyük ilçesi Esenyurt ve etrafına odaklanan bir şirket olduklarına vurgu yaptı ve "Gelişime yönelik tüm çalışmaların destekçisi olmayı sürdüreceğiz. Bu güzel kent için çalışmak, taşın altına elimizi koymak, katkıda bulunmak partiler üstü bir konu olarak hepimizin görevi olmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır da sektör için yerel seçimlerin genel seçimler kadar önemli olduğunun altını çizdi. Bahadır, toplumun bütün kesimlerinin gözünün ve kulağının çevrildiği 31 Mart yerel seçimlerinin nihayet geride kaldığına dikkat çekti.

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

"Ülke nüfusunun yaklaşık 4'te birini meydana getiren İstanbul'un genel yönetime olan etkisini düşündüğümüzde yerel seçimlerin önemi bir defa daha ortaya çıkıyor. Bu bilinçten hareketle, sonuçların ülkemiz ve güzel kentimiz için hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullanan AAbdüssamet Bahadır, bundan sonra İstanbul'un altyapısı, yeni yatırımlar ve özellikle kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların daha da ivmelenerek sürmesini hem ülke için hem de sektör açısından verimli olmasını dilediğini ve beklediğini söyledi. 

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024!

ŞOK 3 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu'nu yayımlandı! Bu çarşamba ŞOK'ta birçok üründe indirim var!

İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri fiyatı resmen fırladı! 1 Nisan 2024 demir fiyatları


Geri Dön