27 / 04 / 2024

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Kolin İnşaat'ın İstanbul’da yapımını üstlendiği Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatının durdurulduğuna dair iddialar gündeme geldi. Peki İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?



İstanbul’un Eyüpsultan ilçesine bağlı Hasdal’da, Orgenaral Ragıp Uluğbay Kışlası’nın 950 bin metrekarelik bir bölümünü de kapsayacak şekilde yapılmak istenen ve milyarlarca lira harcanan şehir hastanesi ile ilgili flaş bir iddia ortata atıldı. Hastanenin 7 Haziran'da teslim edilmesi gerekirken, hala dal kıpırdamayan inşaat ile ilgili iddia ortaya atıldı. İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

HASTAL ŞEHİR HASTANESİ'NİN İNŞAATI DURDU MU?

Milli Savunma Bakanlığı hatanenein olduğu alanı 2017’de eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılması için İstanbul Üniversitesi’ne tahsis etmişti. Kışlanın bir bölümü ise 15 Temmuz darbe girişimden sonra Trakya’ya taşınmıştı. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nin bazı yerleşkelerinin Hasdal Şehir Hastanesi’ne taşınması planlanıyordu. 

İnşaatın yapımı Kolin İnşaat tarafından üstleniliyor.  TOKİ  ile Kolin İnşaat arasında 2020 yılında 1 milyar 920 milyon 620 bin liraya ihale imzalanmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kolin’in inşaatı 7 Haziran’da bitirmesi gereken inşaatın, kışla arazisindeki son durumu yerinde incelendi.

Projenin sadece “kaba inşaat” olarak adlandırılabilecek kısmının tamamlanabildiği görülürken binaların içerisinde elektrik, su ve ısınma tesisatları gibi çalışmaların yapılmadığı anlaşılıyor.  İnşaatla ilgili Kolin İnşaat yetkililerinden henüz bir açıklama gelmedi. 

'BİR KENT SUÇU'

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Pınar Giritlioğlu, Hasdal Şehir Hastanesi projesinin bir kent suçu olduğunu belirtti. Giritlioğlu, kent merkezindeki hastaneleri kapatıp zor ulaşılabilir alanlara hastane kurmak halkın yararına olmadığını söyledi.

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

HASTANENİN KABA İNŞAATI DAHİ BİTİRİLMEDİ

CHP milletvekili Murat Emir, Çapa Tıp Fakültesi’nin taşınacağı Hasdal’daki yeni kampus inşaatının durma noktasına geldiğini geçen aylarda dile getirmişti.

İnşaata yönelik ödeneğin durduğunu savunan Emir, “İhale yapıldığında hastanenin acil poliklinikler ve yoğun bakım ünitelerinin yer alacağı ilk etabının 2023’te bitirileceği açıklanmıştı. İkinci etapla birlikte projenin tamamı 2025’te bitirilecekti. Ancak, hastanenin kaba inşaatının dahi bitirilemediğini görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

ŞEHİR HASTANELERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, kamusal sağlık hizmeti veren hastanelerin kent merkezi dışına taşınmasının sağlık hizmetine erişimi zorlaştırdığını vurgulayarak Ticari kafayla başlattıkları şehir hastaneleri projesinin hem maliyet hem işletme açısından sürdürülebilir olmadığını belirtti.

Bakan Koca açıkladı: Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

Bayraklı Şehir Hastanesi hasta kabulü için gün sayıyor!

 


Geri Dön