Ulaşım

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonu yakın zamanda hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonunun yakın aylarda hizmete açılması için çalışmaların yoğunlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, hattın İstanbul Havalimanı-Kağıthane etabının 22 Ocak'ta hizmete açıldığını ve şu ana kadar başarılı bir şekilde hizmet verdiklerini ifade etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonu etabının yakın aylarda hizmete açılması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, hattın İstanbul Havalimanı-Kağıthane etabının 22 Ocak'ta hizmete açıldığını ve şu ana kadar başarılı bir şekilde hizmet verdiklerini ifade etti.

Uraloğlu, Gayrettepe istasyonunu da içeren Kağıthane-Gayrettepe etabındaki çalışmalara son aşamada olduklarını ve yakın zamanda hizmete alacaklarını söyledi. Gayrettepe istasyonunun Türkiye'nin en derin metro istasyonu olma özelliğine sahip olduğunu ve havalimanı metro hattının Metrobüs ve Yenikapı-Taksim-Hacıosman Metro Hattı ile entegre olacağını belirtti. Ayrıca, hattın erişilebilirlik fonksiyonunun gelişeceğini ve Şişli ve Beşiktaş'tan Kağıthane ve Eyüp ilçelerine metro bağlantısı sağlanacağını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Gayrettepe-Kağıthane kesiminin tamamlanmasıyla birlikte hattın toplam uzunluğunun 37,5 kilometreye, istasyon sayısının ise 9'a çıkacağını ifade etti. Açılışın ulaşım sürelerine önemli bir katkı sağlayacağını belirten Uraloğlu, seyahat sürelerinin önemli ölçüde kısalacağını ve İstanbulluların güvenli, hızlı ve ekonomik bir şekilde İstanbul Havalimanı'na ulaşabileceğini söyledi.

Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunun Türkiye'nin en uzun metro hattı ve birçok ilke sahip olduğunu ifade etti. Projenin dünya rekorları kıran kazı hızıyla dikkat çektiğini ve Türk mühendislik ve işçiliğinin başarısını yansıttığını belirtti. Ayrıca, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon sisteminin bu metro hattında kullanıldığını ve projenin gelecek 20 yılda çeşitli kazançlar sağlayacağını dile getirdi.

Uraloğlu ayrıca, Türkiye'nin metro hattı inşaatlarında yeni bir döneme geçtiğini ve artık her şeyin yerli ve milli olacağını vurguladı. İstanbul'un raylı sistem ağının önemli ölçüde genişlediğini ve tamamlandığında dünya metropollerinin seviyesinde bir ulaşım ağına sahip olacağını belirtti. Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın hizmete girmesiyle birlikte İstanbul'un ulaşım kalitesinin artacağını ve büyük bir rahatlama sağlanacağını sözlerine ekledi.

Kira düzenlemesi için kritik tarih yaklaşıyor! Yüzde 25 sınırının sonu: Kiracıların yüreği ağzında!
Canlı yayında flaş bir faiz açıklaması yaptı! Herkes şaşkınlık içinde, kimse bunun geldiğini tahmin edemedi!
İş arayanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! İBB ilkokul ve lise mezunu işçi alınacak!