Kent Haberleri

İstanbul Havalimanı Metrosu açılış için gün sayıyor! Türkiye'nin en hızlı metrosu işte bu tarihte açılacak!

İstanbullular tarafından merakla beklenen İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 120 kilometre hıza kadar ulaşabilen metro ile kısa zamanda Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na ulaşılabilecek

Türkiye'nin en hızlı metrosunun açılmasına artık sadece günler kaldı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 120 kilometre hıza kadar ulaşabilen metro ile kısa zamanda Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na ulaşılabilecek. Yüksek Hızlı Tren de 4 sene sonra İstanbul Havalimanı'na entegre olacak.

İşte açılış için gün sayan İstanbul Havalimanı Metrosu ile ilgili detaylar...


İşte açılış için gün sayan İstanbul Havalimanı Metrosu ile ilgili detaylar...

Hürriyet'te yer alan habere göre  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Kağıthane İstasyonuyla, İstanbul'daki tüm metro hatlarına entegre olmuş olduklarını belirterek, Ankara'dan gelen YHT'nin İstanbul Havalimanı'na da geleceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu açıklamada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçen hızlı trenin buraya da geleceğini belirterek, YHT'nin önümüzdeki 4 yıl içinde bitmiş olacağını söyledi. Açıklamasında bundan sonra Türkiye'deki şehir içi metrolarda yerli ve milli olan sinyalizasyon kullanılacağını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, İstanbulkart kullanılacak. Metrobüsteki fiyatlandırma gibi burada da benzer fiyatlandırma olacak." dedi.

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI METROSU 120 KİLOMETRE HIZA ULAŞIYOR

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, saatte 120 kilometre ile Türkiye'nin en hızlı metrosu unvanına sahip, dünyanın sayılı metroları arasında yer alan 37,5 kilometrelik Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane–Eyüp-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun, Kağıthane-Havalimanı kesiminin yapım çalışmaları tamamlandı. 

Verilen bilgilere göre, Gayrettepe-Kağıthane arasının ise 2023 yılı nisan ayı itibariyle işletmeye açılması planlanıyor. 7 durağa sahip metro hattına binenler Gayrettepe'ye kadar hızlı bir şekilde seyahat edecek. Duraklar arasında Gayrette, Kağıthane, Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye ve İstanbul Havalimanı yer alıyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ayrıca daha önce yaptığı açıklamalarda İstanbul'daki metroların yanı sıra Ankara'da AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu, Kayseri'de Anafartalar-HT Tramvay Hattı'nı da çok yakında hizmete sunacaklarına, aynı zamanda gelecek ay Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden geçecek metro hattını da açacaklarını müjdelemişti.

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak? Kağıthane metro hattı nereden geçecek?

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekarelik fuar alanı yapılıyor! İnşaat başladı!