Ekonomi

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.Bayram tatilini şehir dışı veya yurt dışında geçirmeyi planlayanlar yıllık izinlerinden de birkaç gün alarak soluğu tatil beldelerinde almaya başladı bile

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tatil trafiği arttı. Bayram tatilini şehir dışı veya yurt dışında geçirmeyi planlayanlar yıllık izinlerinden de birkaç gün alarak soluğu tatil beldelerinde almaya başladı bile. Bayram tatili nedeniyle yavaş yavaş karayolları trafiğinde artış gözlenirken, hava yollarında da bayram telaşı yaşanıyor.

 

İGA İstanbul Havalimanı’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Ramazan ayına veda etmeye hazırlandığımız şu günlerde, Ramazan Bayramı tatilinde seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın havalimanına akın ettiği ve bu nedenle İGA İstanbul Havalimanı terminalinde yoğunluk yaşandığı belirtildi.

Yazılı açıklamada, bayram arifesi olan 17 Nisan ile 20 Nisan tarihlerinde İGA İstanbul Havalimanı’ndan toplamda 5 bin 601 uçuşun gerçekleştirilmesinin beklendiği kaydedilirken, en fazla yoğunluğun arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü yaşanacağı belirtildi.

İLAVE PERSONEL İLE TAKVİYE EDİLECEK

İstanbul Havalimanı yetkilileri, Ramazan Bayramı tatilinde yaşanabilecek yoğun trafik göz önüne alınarak yolcuların uçağı kaçırmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını bildirdi. Yetkililer, özellikle yolcu yoğunluğunun yaşanması muhtemel olan bagaj kontrol noktalarının ilave X-Ray cihazları ile takviye edildiği ve ilave personel konulduğu açıkladı.

GÜVENLİK ARAMALARINDA YOĞUNLUK

İstanbul Havalimanı’nda bagaj kontrol noktalarının yanı sıra yoğunluğun yaşandığı bir diğer alan ise iç hatlar ve dış hatlardaki geçiş noktaları. İGA İstanbul Havalimanı’ndan bayram trafiğine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, özellikle yerli ve yabancı yolcuların güvenlik aramalarının ardından giriş yaptıkları terminal içerisinde yoğunluğun gözlendiği, bu yüzden hem iç hatlarda hem de dış hatlar geçiş noktalarındaki yolcular nedeniyle kuyruklar oluştuğu belirtildi.

GÜNLÜK YOLCU SAYISI 200 BİNİ GEÇTİ

İstanbul Havalimanı’nın yazılı açıklamasında, 14 Nisan 2023 Cuma günü itibarıyla günlük yolcu sayısının 200 bini aştığı belirtilirken, dış hatlarda günlük yolcu sayısı nın157 bine, iç hatlarda ise 56 bine ulaştığı kaydedildi.

İstanbul Havalimanı’ndan 17 Nisan ile 20 Nisan tarihlerinde arasında toplam 5 bin 601 uçuşun gerçekleşmesi planlanıyor. Bu süre içerisinde gerçekleştirilecek uçuşlar ile 824 bin yolcunun da İGA İstanbul Havalimanı’ndan seyahat edeceği belirtildi.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle seyahat edenlerin oluşturacağı trafiğin ise 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor. Arife günü olan Perşembe günü dış hatlarda bin 37, iç hatlarda ise 437 olmak üzere toplam bin 474 uçuşun gerçekleşmesi planlanıyor.  Söz konusu uçuşlarla dış hatlarda 168 bin 596 ve iç hatlarda 55 bin 599 olmak üzere günlük toplam 224 bin 195 yolcu seyahat edecek.