Kent Haberleri

İstanbul için Deprem Bilim Kurulu oluşturuldu!

Alanında uzman isimlerin yer aldığı ‘Deprem Bilim Kurulu’nu toplayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra bulundukları tespitleri anlattı. 7 ve 7

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra bütün Türkiye resmen tek yürek oldu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin 11. gününde enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürerken bilanço da her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. 

Verilen bilgilere göre, Merkezüssü Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adıyaman'da da yıkıcı etkilere neden olan felaketin ardından bölgedeki son durum da merak ediliyor.  

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem alanında uzman isimleri bir araya getiri ve Deprem Bilim Kurulu oluşturdu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, İstanbul Planlama Ajansı'nın Florya’daki yerleşkesini üs olarak kullanacak olan Deprem Bilim Kurulu, çalışmalarını 25 Şubat tarihine kadar tamamlayacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İSKİ yerleşkesi içerisindeki İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nde yapılantoplantıya Prof Dr. Naci Görür,Prof. Dr. Tarık Şengül,  Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Prof. Dr. Okan Tüysüz, Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, Prof. Dr. Alper İlki, Prof. Dr. Haluk Özener, Dr. Turgut Erdem Ergin, Prof. Dr. Himmet Karaman, Prof. Dr. Eser Çaktı, Doç. Dr. Seda Kundak, Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan, Prof. Dr. Ejder Yıldırım, Prof. Dr. Kayıhan Pala, Prof. Dr. Alper Ünlü, Prof. Dr. Murat Şeker ile Nasuh Mahruki ve İBB bürokratları katıldı.

YOL HARİTASI

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu toplantıda bilim insanları, deprem öncesi, anı ve sonrasında alınması gerekenleri, kendi uzmanlık alanları noktasında peş peşe sıraladı. Yaklaşık olarak 1.5 saat boyunca devam eden toplantı sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da önemli açıklamalar yaptı.

İBB Başkanı İmamoğlu açıklamasında temel amacın 25 Şubat tarihine kadar yapılacak hazırlıklar, 25’indeki buluşma ve hemen akabinde buradan çıkan özeti kamuoyuyla paylaşmak arzusunda olduklarını belirterek, buradan çıkan özetin kendilerine yol göstereceğini söyledi. İBB Başkanı İmamoğlu, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Bu gösterilen yol haritasını kamuoyuyla paylaşmak, kendi sorumluluklarımızı üstümüze almak, bazı kurumların sorumluluklarını onlara hatırlatmak."

O belediye müjdeyi verdi! Binaların deprem riski testi ücretsiz oldu! Acilen binanızı test ettirin!

Depremzedeler dikkat! Yardımlardan faydalanabilmek için bunu mutlaka yapmanız gerekiyor! Sakın ihmal etmeyin!

Deprem altın piyasasını da vurdu! Altın ithalatı geçici olarak durdu