27 / 04 / 2024

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 



İstanbul Küçükçekmece'de yıkılması için tahliye edilen 5 katlı bina korkuya neden oluyor. Kolonları patlayan ve kirişlerinde demirler ortaya çıkan binanın önünden her gün yüzlerce vatandaş ve araç geçmek zorunda kalıyor. 

Küçükçekmece'nin Gültepe Mahallesi'nde yer alan 5 katlı bina riskli olduğu nedeniyle yaklaşık 1 ay önce boşaltıldı. Kolonları patlayan ve kirişleri dökülen yapı resmen tehlike saçmaya başladı. Gazete Duvar'da yer alan habere göre; mahalleliler hala yıkım yapılmamasını eleştiriyor. 

İstanbul Küçükçekmece de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Bina sahibi Recai Çakır da konuya ilişkin telefonla bilgi verdi ve "Bina inşaat firmasına devredildi ve benim sorumluluğumdan çıktı. Belediye ölçüm gerçekleştirdi. Çürük çıkmasına karşın yıkılması yönünde izin vermedi. Ben de inşaat firmasıyla anlaşma yaptım. Ancak yıkılması için belediyeden onay bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Binanın ön kolonunda hasar olduğunu dile getiren Recai Çakır, alttan su alması sebebiyle patladığına, binanın demirlerini ise anlaştı müteahhitin söktüğüne dikkat çekti. 

Kendisinin binadan 15 gün önce çıktığını belirten Çakır, "Geçen hafta geldiğinde söküldüğünü gördüm. Durum benden çıktığı için de bir müdahalede bulunamıyorum" şeklinde konuştu. 

İstanbul Küçükçekmece de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece Belediyesi yetkilileri ise binanın durumuna ilişkin kendilerinde bilgi olmadığının altını çizerek, bina sahibine ceza kesilip yıkım için gerekli çalışmanın başlatılacağını belirttiler. Basının bilgi vermesinin ardından belediye ekipleri mahalleye gelerek bina çevresinde tedbir aldı. 

Çevresinde önlem alınmayan bina sebebiyle mahalle sakinleri tedirgindi. Mahalleli Ahmet Keskin,  sonuçta yıkılması gereken bir bina olduğunu belirtti ve buradan çocuklarında geçtiğini dile getirdi. 

Kaan Duran "Bu binanın acilen  yıkılmasını istiyorum. Çünkü okula sabah saatlerinde buradan gidiyorum. Sabah karanlık olabilir, göremeyebilirim. Bir şey düşerse başıma can güvenliğim tehlikede" ifadelerine yer verdi. 

Üç senedir bu mahallede olduğunu aktaran Kadir Can Ünal ise "Zaten oldukça eski bir binaydı. Yıkılması gerekiyordu. İçi boşaltıldı. Karot aldılar sanırım. Yanından geçerken dikkatimizi çekti" dedi ve vatandaşa bir şey olmadan zabıtanın gelerek, korkuluklarla kapattığını belirtti. 

Ehliyet fiyatlarına yüzde 58,46'lık dev zam kapıda!

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Resmi Gazete'de yayımlandı! Çiftçiye müjde, destek ödemeleri artırıldı!


Geri Dön