30 / 04 / 2024

İstanbul, Küresel Tasarım şžehirleri'ne katılıyor!

İstanbul, Küresel Tasarım şžehirleri'ne katılıyor!

 İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, '2014 Dünya Tasarım Başkentliği' için aday olan İstanbul 'un, 'Küresel Tasarım şžehirleri Organizasyonu'na (GDCO) üye olmasını oy birliğiyle kabul etti  



 

Büyükşehir Belediye Meclisinde, GDCO 'ya üye olunması için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'a yetki verilmesini içeren rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Raporda, Seul Belediye Başkanı Oh Se-Hoon 'un, İstanbul 'a GDCO üyeliğine davet mektubu gönderdiği belirtilerek, geçen yıl şžubat ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de temsil edildiği 2010 Seul Dünya Tasarım Başkenti açılış zirvesinde, Seul 'un, 32 öncü tasarım şehrini konuk ettiği hatırlatıldı.

Toplantıda, İstanbul 'un, dünyanın en önemli 150 metropol kenti arasında ekonomik gelişme ve istihdam açısından birinci sırada gösterildiğine işaret edilen raporda, 'İstanbul 'un dünya metropollerine çok önemli ip uçları verebilecek deneyim ve potansiyele sahip olduğu bildirilmektedir. GDCO 'nun ilk toplantısı 25-27 Eylül 2011 tarihleri arasında çin 'in Yanggou şehrinde yapılacak olup, anılan uluslararası teşkilata üyeliğin, İstanbul 'un 2014 Dünya Tasarım Başkenti adaylık sürecindeki ivmesini artıracağı düşünülmektedir'  ifadelerine yer verildi.

Geçen yıl kurulan GDCO, kentsel tasarım politikaları konusunda küresel  bir danışma grubu olarak hizmet veriyor. Kentlerin geleceğine yönelik planlarını  geliştirmek, dünya çapında tasarım ve kentsel tasarım politikalarına öncülük  etmeyi amaçlayan teşkilat, dünyanın her köşesindeki insanların mutluluk endeksini  geliştirmeyi, az gelişmiş ve gelişmiş ekonomiler arasında yaşam ve çevre  sorunlarını çözmeyi hedefliyor.

AA

 


Geri Dön