Kent Haberleri

İstanbul Maltepe'de dolgu alan çalışmalarına devam ediliyor!

Maltepe ve Kartal arasında yapımı devam eden projenin inşaası yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. Sahil yolu ve sahil yoluna bağlantı yollarında özellikle mesai saatlerinde hafriyat kamyonları yoğun bir tempoyla çalışıyor...

Ataşehir'den çıkan hafriyatın kullanıldığı İstanbul Maltepe'deki 'dolgu alan' ile ilgili belediyeler arasındaki kriz sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin onayıyla yapılan projeyi engellemek için birçok girişimde bulunduklarını kaydeden Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, "Hiç bir sonuç alamadık. Halk bizim yaptırdığımızı düşündüğü için utancımdan o bölgeye gidemiyorum" dedi. 


Maltepe sahilinde çalışmaları devam eden 'dolgu alan', İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Maltepe Belediyesi arasında kriz yarattı. Ataşehir'de yapımı süren Finans Merkezi'nin inşaatından çıkan hafriyatın döküldüğü Maltepe sahilinde, 400 metre eninde 3.5 kilometre uzunluğunda dolgu alanının çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin izniyle yapılan projeye Maltepe Belediyesi karşı çıkıyor. Projeyi engellemek adına alana hafriyat taşıyan kamyonlara çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle cezalar kesilirken, yetkililer Maltepe Belediyesi'nin yaklaşık 1 yıl önce alam mühürleme yoluna gittiğini de ifade ediyor. 


MÜHÜR İÇİN DAVA 

Her gün yüzlerce hafriyat kamyonun girip çıktığı alanda çalışmaları engellemek için her yolu denediklerini söyleyen Maltepe Belediye Başkam Mustafa Zengin, 2 yü önce temeli atılan alan ile ilgili başladığı güne kadar bir bilgisi olmadığını söyledi. Büyükbakkalköy'de benzer projenin bekletilerek, sahildeki projenin öne çekildiğini ifade eden Zengin, "Hafriyat kamyonlarına çevreye kirlettikleri gerekçesiyle sürekli ceza kestim. Alam mühürledik ancak durduramadık. Çok ceza kesince araçlara yıkama havuzları bile oluşturdular. Mühürleme için bana ve belediyeye dava açtılar" dedi. Alanın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kararıyla mühürlendiğinin altını çizen Zengin, "Karar yasal olmasına rağmen bana dava açıldı. Ancak mühürü sökenlere işlem bile yapılmadı diye konuştu. 


MALTEPE'DEN KARTALA 

Sahilde gerçekleştirilen dolgu alanının 40 kilometre yakınından fay hattı geçtiğini belirten Zengin, "Büyükbakkalköy'e Bölge Parkı için yarışma bile düzenlenmişti. Oraya da golf sahası yapılabilirdi. Ancak oradaki proje bir anda unutuldu" dedi. Park yerine TOKİ işbirliği ile bina yapılmak istendiği iddiasında bulunan Zengin, "Büyükşehir Belediyesi'ne neye göre bu planı yaptıklarını sorduk. Ancak cevap alamadık. Kıyı ve Liman Müdürlüğü'nün bile projeden haberi yoktu. Bizi aradılar 'Orada ne yapıyorsunuz' diye sordular. Onların bile yapılan projeden haberi yok. Ben de utancımdan o bölgede gezmeye bile çıkamıyorum. Çünkü halk burayı bizim yaptırdığımızı düşünüyor. Maltepe'den Kartal'a kadar uzanan bölgede yapılan çalışma canlı yaşamım da olumsuz etkiliyor" dedi. 


Burak Çoşan/Hürriyet Gazetesi