Genel

İstanbul Oyuncak Müzesi, Sapphire Çarşıya taşınıyor!

Gelenek ve geleceği aynı çatı altında buluşturan Sapphire Çarşı, çocukların bayramını Oyuncak Müzesi ile kutluyor. Sergi kapsamında ayrıca, İstanbul Oyuncak Müzesinin kurucusu Sunay Akın, Müze ziyaretçileriyle bir araya gelecek

Gelenek ve geleceği aynı çatı altında buluşturan Sapphire Çarşı, çocukların bayramını Oyuncak Müzesi ile kutluyor. İstanbul Oyuncak Müzesini 15 yılda gezdiği ülkelerdeki antikacılardan ve açık arttırmalara katılarak satın aldığı oyuncaklarla İstanbul Göztepe Semtinde ailesine ait tarihi bir köşkte 23 Nisan 2005de kuran Sunay Akın, insanlara masalsı bir dünya sunuyor.

Sunay Akının Hayal etmenin ve düş kurmanın tarihi var ve bu hayal müzelerde yaşatılır. Türkiyede de böyle bir müze olmalı ve hayaller korunmalıydı diyerek  kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi, 23 Nisandan başlayarak 4 Mayıs gününe kadar 12 gün boyunca Sapphire Çarşıda meraklılarını bekliyor. Sergi kapsamında ayrıca, İstanbul Oyuncak Müzesinin kurucusu şair, yazar ve modern meddah Sunay Akın, 29 Nisan Cuma Günü saat 14:00te Müze ziyaretçileriyle bir araya gelecek. Gezici Oyuncak Müzesi programı kapsamında ilk rotası Sapphire Çarşı olan müze, masalsı dünyasıyla büyükler için nostaljik, çocuklar için ise eğlenceli bir yolculuk.

Müzeciliğin Oscarı olarak kabul edilen EMF 2011 ödüllerine aday olan İstanbul Oyuncak Müzesinin sergisini sakın kaçırmayın.