Konut

İstanbul Sarayları'nda metrekaresi 2 bin 200 TL!

İstanbul'a damgasını vurmuş Çırağan, Feriye ve Dolmabahçe Sarayları, İstanbul Sarayları projesinde 21. yüzyıl mimarisi ile yeniden yorumlanıyor

Projenin adı: İstanbul Sarayları.
Projenin lokasyonu: Küçükçekmece.
Yapan şirket: Sinpaş GYO.
Satış  Koordinatörü: Özkan Öztürk.
İnşaatı bitirme tarihi: İlk etap teslimi 30 ay sonra.
Toplam arsa: 119 bin 500 metrekare.
Toplam inşaat alanı: 253 bin metrekare.
Ticari alanlar: 50 adet.
Sosyal donatılar: Anadolu ve Rumeli'nin birleştiği Boğaziçi Meydanı projenin buluşma noktası. Restoranların, kafelerin, alışverişin ve sosyal aktivitelerin buluştuğu bu meydan, İstanbul Sarayları'nın en canlı bölgesi. Hisar Kule'nin 23. Katında bulunan fitness salonunda ise İstanbul Sarayları ve Boğaz manzarası seyredilerek spor yapılabilecek. Satılabilir alan: 169 bin metrekare.
Konut bilgileri:
Konut sayısı: İstanbul Sarayları projesinde, Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere dokuz farklı yaşam seçeneği bulunuyor. Projede büyüklükleri 75 metrekare 1+1`den, 426 metrekare 6+1'e kadar toplam bin 200 adet  konut mevcut.
En düşük ve en yüksek metrekare fiyatı: 2 bin 200 TL- 4 bin 350 TL.
Fiyat aralığı: 225 bin 222 TL - 1 milyon 865 bin 840 TL. 
Binaların kat yükseklikleri: Hisar Kuleler 23 katlı, Hanzade Konakları 11, Hünkar Konakları 12-13, Şehzade Sarayları üç, Sultan Sarayları dört, Koru Sarayları altı, Çırağan Köşkü ve Kuzguncuk Yalıları iki katlı olarak tasarlandı.
Proje bitiminde tahminen yaşayacak insan sayısı: 3 bin 600 kişi.
Ayırt edici özelliği: Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük konsept projesi olan İstanbul Sarayları; şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek modern mimariyle yeniden yorumlandı. Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe, Fethipaşa ve Sultantepe Koruları, Kuzguncuk, Paşalimanı gibi özellikle İstanbul'un en önemli saray, kasır ve köşklerinin bulunduğu semtler, İstanbul Sarayları için ilham kaynağı oldu. Saray mimarisine has özel bahçeler, çeşmeler, şadırvanlar, cihannümalar, tonozlar, ferforjeler, yüksek tavanlı giriş ve kat holleri, büyük ve görkemli kapılar saraylar şehrine çağıran mimari detaylardan bazıları...
Anneler için: Sosyal ilişkileri pekiştirmek amacıyla pilates-yoga, bedensel ve ruhsal gelişime hitap eden alanlar ve spa merkezi bulunuyor.
Babalar için: Tenis, basketbol, voleybol, squash gibi spor aktiviteleri düşünüldü.
Çocuklar için: Her yaştan çocuk için farklı aktiviteler cevap veren oyun ve spor alanları.
Aileler için: Suyun yanı başında yer alan kafe ve restoranlar, sandal gezintileri...
Yalnız yaşayanlar için: Hisar Kulelerde rezidans hizmetleri, restoran ve kafeler...
En yakın okullar: İstanbul Saray'larının hemen yanındaki Bosphorus City projesinin içinde yer alacak. Proje üzerinde çalışılıyor.  
En yakın poliklinik ve hastaneler: Projenin 200 mt ilerisine bölgenin en büyük hastanesi inşa ediliyor.
En yakın alışveriş merkezi: Üç kilometre mesafede Deposite AVM, beş kilometre mesafede Prestige Mall ve ayrıca Bosphorus City içerisindeki Ortaköy Alışveriş ve Yaşam Merkezi bir kilometre uzaklıkta bulunuyor. 
Atatürk Havalimanı'na uzaklığı: 13 kilometre.
Anayollara uzaklığı: TEM'e 1.5, E-5'e sekiz kilometre.
Projenin mimarı: Mehpare Evrenol.
Projenin peyzaj mimarı: Deniz Aslan.
0212 444 1 440

www.istanbulsaraylari.com

Projeden görüntüler için tıklayınız

Tebernüş Kireçci / Nagihan Arat