Sektörel

İstanbul Sarayları'nın ön tanıtımında 200 konut satıldı

Sinpaş GYO'nun İstanbul Sarayları projesine Arap yatırımcılar ilgi gösterdi. Arap işadamları projeden 2-3 daire birden alıyor

Lüks konut projeleriyle dikkat çeken Sinpaş Grubu'nun İstanbul'da inşa ettiği Saray Evleri'ne Araplar, büyük ilgi gösteriyor. Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik "Satış ofisinde Arap kıyafetli bir bey gördüm. Biraz yaklaşınca baktım ki Cidde'nin önemli işadamlarından biri. '3 ev aldım' dedi. Demekki saraylara ilgileri büyük" diye konuştu. Avni Çelik, Marmaris'te zengin yabancıları ülkemizde ev sahibi yapmak için de harekete geçtiklerini söyledi.

200 'SARAY' SATILDI
Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Küçükçekmece Gölü'nün İstanbul'un çevresindeki semtlerden esinlenilerek mimarileştirilen proje, Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere 9 farklı yaşam alanın yanından oluşuyor. Çelik, projenin, şubat ayında yapılan ön tanıtımında 200 konut satıldı. Yabancıya konut sektörünün çok ihmal edilmiş bir sektör olduğuna dikkat çeken Çelik, 'Marmaris'te yabancıya lüks konut satacağız" dedi. Çelik, şimdiye kadar yabancılara hep ikinci sınıf evler satıldığını da söyleyerek, şöyle konuştu: Marmaris'te deniz kenarında yapacağımız konutlarla zengin yabancıları buraya çekmeye çalışacağız." Çelik, 300 bin metrekare üzerine yapılacak konutların Marmaris'i de dönüştüreceğini, büyük bir vizyon üstleneceğini de söyledi.
Sabah/Gül Kireklo

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Sinpaş'ın saraylarına yoğun talep

Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece'de inşa ettiği ve İstanbul Boğazı'nı yeniden yorumladığı Bosphorus City'ye komşu, İstanbul Sarayları projesinde 402 adet evin satışa sunulduğu 1. etabın yüzde 75'i satıldı. 62 farklı metrekare seçeneği bulunan projede fiyatlar 225 bin 222 ile 1 milyon 865 bin TL arasında değişiyor. Proje üst düzey yöneticiler, firma sahipleri, doktor, pilot, avukat ve mühendis gibi birçok meslek grubundan ilgi görüyor.
Türkiye