04 / 05 / 2024

İstanbul Shopping Fest, bugün başlıyor!

İstanbul Shopping Fest, bugün başlıyor!

40 gün 40 gece sürecek alışveriş festivali İstanbul Shopping Fest, bugün İstinyepark ve Torium'da 20.30'da çalacak 'gong'la başlıyor. AVM'lerde indirimli alışveriş gece 02.00'ye kadar devam edecek



İstanbul'da 40 gün sürecek alışveriş festivali İstanbul Shopping Fest (ISF), Torium ve İstinyepark alışveriş merkezlerinde bugün 20.30'da eş zamanlı yapılacak gong vuruşuyla başlıyor.

DERBİDEN çIKAN AVM'YE
ISF Eş Başkanı Mehmet Nane Fenerbahçe- Galatasaray derbi maçı ve trafik nedeniyle 19 olarak belirlenen gong vuruşu saatini 20.30'a çektiklerini bu şekilde insanların derbi öncesi ve sonrası alışveriş yapabileceklerini dile getirdi. Festival kapsamında şirketlerin stoklarını yüzde 30 ila 70 oranında artırdığını ve sadece kredi kartı ile alışveriş yapılacak festival için 28 banka hazırlık yaptığını söyledi. Tax free mağazalarında KDV iade oranının yüzde 75'e çıkarıldığını belirten Nane, yapılan hazırlık ve tanıtım çalışmalarının 40 milyon liraya ulaştığını söyledi. ISF Eş Başkanlarından Yılmaz Yılmaz ise, festivale, 300 bin ticari müessesenin katılacağını ve festival boyunca İstanbul'un en büyük 42 alışveriş merkezi ile Abdi İpekçi, İstiklal ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul'un önemli AVM'leri ve caddelerinde yüzde 40'a varan indirim uygulanacağını söyledi. '2015'te şehre 1.5 milyon turist çekmeyi hedefleyen festival, böylece İstanbul'un 2015'teki toplam 10 milyon turist hedefine de katkı sağlamış olacak. 21-23 Mart Nevruz, 24 Nisan Paskalya ve 18-26 Nisan Hamursuz Bayramı da festival günlerine denk geliyor. Bayram günlerini Türkiye'de geçirmeye gelenlerin en az bir hafta konakladığı ve ciddi para harcadığı düşünülürse büyük bir girdi oluşur' diye konuştu.

HEDEF TURİSTE HARCATMAK
ISF Eş Başkanı Hakan Kodal ise turistlerin İstanbul'a geldiğinde para harcamaktan kaçındığını söyledi. 'Bizim hedefimiz turistlere para harcatmak. Festival ile turist başına düşen 580 dolarlık harcamayı bin doların üzerine çekmeyi planlıyoruz' dedi. Kodal, perakende sektöründe gıda dışı harcamaların 1.8 milyar dolar olduğunu, 2023 yılında perakende sektöründe 10 milyar dolara ulaşılmasının hedeflendiğini bildirdi. Festival ile turist başına düşen 580 dolarlık harcamanın 1000 dolara çıkartılması planlanıyor.

AVM'ler cumartesi nöbetçi
 İstanbul Shopping Fest kapsamında, 40 gün boyunca sokak şenlikleri, konserler, gösteriler, çocuklara özel oyunlar ve oyuncaklar, müzik etkinlikleri, partiler, yarışmalar, moda gösterileri ve defileler düzenlenecek. Alışveriş merkezleri 23.00'e kadar açık kalacak. Cumartesi günü İstanbul'un iki yakasında birer AVM nöbetçi seçilecek ve gece saat 2'ye kadar alışveriş devam edecek. Tüketiciler her 40 liralık alışveriş için bir ev ve araba kazanma şansı elde edecek.
 İstanbul'a gelen turistler için pasaport kontrol noktalarında bilgilendirici notlar dağıtılacak.
 Resmi açılışı 25 Mart'ta yapılacak.
 AVM'lerde saat 20'den sonra özel indirimler uygulanacak.
 çekilişlere kredi kartıyla alışveriş yapanlar katılabilecek.
Sabah


Geri Dön