İstanbul Sultangazi ve Beyoğlu'nda açılış törenleri gerçekleşti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi Belediyesi toplu açılış töreni ve Beyoğlu Belediyesi hizmet binasının açılış törenine katıldı. Sultangazi'de düzenlenen törende 7 yeni hizmet binası ile 25 okul binasının resmî açılışı gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultangazi Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören ile 7 yeni hizmet binası ile 25 okul binasının resmî açılışını gerçekleştirdi. Bunların arasında inşaat maliyeti 18 milyon lira, arsa bedeliyle 56 milyon liralık eser olan Sultangazi Hükümet Konağı'nın da bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamlık ve birçok kamu kurumunu bünyesinde barındıran hükümet konağında, ilçe halkına daha kaliteli hizmet verileceğine inandığını anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımlara ilişkin olarak, "Sultangazi sağlık merkezi 7 trilyon. İnşaat ve arsasıyla birlikte 21 trilyon. Toplam maliyetiyle ilçedeki pek çok sağlık birimini bünyesinde toplayan önemli bir eser. İnşallah önümüzdeki yıl, Başbakanlığım döneminde başlattığımız devlet hastanesinin de açılışını yapacağız. Yaşlılarımıza en iyi hizmeti vermek üzere inşa edilen, huzurevi ve yaşlı bakımevi, 19 trilyonu bulan inşaat ve arsasıyla birlikte toplamda 30 trilyona ulaşan maliyetle hayata geçirildi. Engelliler eğitim ve kültür merkezi, ilçemizdeki engelli kardeşlerimize hizmet vermek üzere 7 trilyon inşaat maliyeti ve arsa maliyetiyle 31 trilyon liralık bedelle tamamlandı. Bu eserlerin açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultangazi Belediyesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile çok önemli eğitim yatırımlarını da ilçeye kazandırdığını, bunların arasında birinin kendisi için önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye bir imam hatip lisesi kazandırmak için çalışmalara başladıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevlana Bulvarı üzerinde uygun bir yer bulup, imam hatip lisemizin o zaman temelini atmıştık. İnşaat devam ederken Türkiye'nin üzerine karabulutlar çöktü. 28 Şubat süreci denen o karanlık dönemde okuduğum bir şiir sebebiyle mahkemelerde yargılandım, malum ceza verdiler. Belediye başkanlığım düşürüldü, hapishaneye girdim. Temelini attığımız imam hatip lisesinin yapımı durduruldu ve inşaat kaderine terk edildi. Sonra Türkiye'de devran değişti, tarihe gömülmek istenen şahsımı sizler bu ülkede Başbakanlığı getirdiniz. Ardından Cumhurbaşkanı yaptınız. 28 Şubat darbecileri ise tarih oldu. Bugün artık onları kimse hatırlamıyor, kaderine terk edilen imam hatip lisemizi de sağ olsun Sultangazi Belediyemiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız daha güzeliyle daha büyüğüyle yeniden inşa ettiler" diye konuştu.
Okulun adının büyük bir kadirşinaslık gösterilerek "Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi" konulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Doğrusu az önce burada vakıf oldum. Şimdi okulumuza bir de yurt binası ilave ediliyor" diye konuştu.
“Yok olmaya yüz tutmuş eserleri restore ettik”
Beyoğlu Belediyesi’nin Şişhane’de gerçekleştirilen töreninde yaptığı konuşmada da Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptıkları Beyoğlu Belediyesi hizmet binasının, Beyoğlu ilçesine, İstanbul’a hayırlı olması dileğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, binanın Beyoğlu’na kazandırılmasında emeği geçen, başta Belediye Başkanı ve ekibi olmak üzere, mimarından işçisine kadar herkesi tebrik ettiğini belirtti. Beyoğlu Belediyesi'nin, hizmet verirken tarihi mirası da en güzel şekilde yansıtabilmek için burayı restore ettirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmet binasının bugüne kadar olduğundan çok daha anlamlı ve güzel hale geldiğini, böylece belediyenin kökü mazide olan ati ifadesini hayata geçirdiğini anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yılda gerek ülke içinde gerek ülke dışında pek çok tarihi eseri, unutulmuş, mezbelelik haline gelmiş, yok olmaya yüz tutmuş ata yadigarını restore ettiklerini hatırlatarak, Beyoğlu'nun bunun örnekleriyle dolu olduğunu aktardı. Bu tür restorasyonların artarak devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Restorasyonlar aslına uygun devam eder. Zira bizim restorasyon anlayışımız; koruyarak yaşatmaya dayanıyor. Bu eserlere turistik meta gözüyle bakmıyoruz. Biz bu eserleri öncelikle tarihe olan hürmetimizden, köklerimize olan bağlılığımızdan dolayı ihya ediyoruz. Her zaman söyledik, söylüyoruz. Ağaç kökleriyle yaşar. Bu köklerimize sahip çıkmazsak, onların kurumasına göz yumarsak, eninde sonunda bir gün devrilir gideriz. Tarihi eserlerimize sahip çıkmayı, restorasyon çalışmalarını bu anlayışla ele alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Bu topraklar üzerindeki tüm tarihi eserler, bizim mirasımızdır. Hiçbir ayrım gözetmeksizin hepsini de korumak, yaşatmak için çalışıyoruz. Beyoğlu bu bakımdan çok önemli, sembolik değeri çok yüksek bir yer. Belediyemizin, Beyoğlu'ndaki tarihi eserleri koruyarak, yaşatmak yönündeki çabasını takdirle karşılıyorum. Tüm kurumlarımızın da bu anlayışla İstanbul'un tarihi mirasına daha güçlü şekilde sahip çıkacaklarına inanıyorum."
TOKİ Haber