Toki

İstanbul TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak 2022?

TOKİ kura çekilişleri gerçekleştirilmeye başlandı. İstanbul kura çekilişleri de büyük bir merakla bekleniyor. Vatandaşlar bu konuya dair sorularını hızlandırdı. İşte detaylar!Peki TOKİ İstanbul sosyal konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar!

İstanbul TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak 2022, TOKİ İstanbul kura çekilişi ne zaman yapılacak? soruları büyük bir merakla soruluyor. Peki TOKİ İstanbul sosyal konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar!

2022 TOKİ SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ BAŞLADI!

İstanbul’un Beyoğlu İlçesi Okmeydanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ kura çekimi tarihlerine dair açıklamalarda bulundu. 2022 TOKİ sosyal konut kura çekilişinin ilki 7 Kasım 2022 tarihinde Ardahan ve Şırnak'ta gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kura çekimi hakkında konuşmasında merak edilen noktalara değindi. Bakan Kurum; "Kuralarımız noter huzurunda, açık, şeffaf bir şekilde gerçekleşecek. Dileyen canlı yayın olarak TOKİ’nin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek" şeklinde konuştu.

TOKİ İSTANBUL, İZMİR, ANKARA KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamasına göre; 12 ilin kura çekilişi 10 günden kısa bir sürede noktalanacak. 16 Kasım 2022 tarihinde 22 bin 57 konutun kura çekilişi bitirilecek ve hak sahipleri belli olmuş olacak.

İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekimi ve başvuru sonuçları hakkında henüz bu konuya dair resmi bir açıklama gerçekleşmedi.

TOKİ KURALARI 2023 MART AYINDA SONLANACAK!

TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içerisinde yapılacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içinde netliğe kavuşacak. Bakan Murat Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 sene içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

TOKİ BAŞVURUNUN ONAYLANDIĞINI NASIL ANLARIZ?

TOKİ başvuruları gündemde yer alırken, vatandaşlar başvurularının sonuçlarını nasıl öğreneceklerini araştırıyor. E-devlet üzerinden emekli, engelli genç, ve diğer kategori kısmından birini seçerek başvuru yapmış olmalısınız. E-devlet üzerinden yaptığınız TOKİ başvurusu sonrası "Başvuru listesi" sayfasından başvuru durumunuzu takip etme imkanınız bulunmaktadır.

İlk defa araba alacaklara devlet desteği olacak mı? Devlet destekli araba nasıl alınır?

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek?