Toki

İstanbul Tuzla TOKİ kura çekimi ne zaman? İlk evim TOKİ İstanbul kura ne zaman?

TOKİ kura tarihleri merakla araştırılıyor. Özellikle TOKİ İstanbul kura tarihleri gündemde yer alıyor. İşte detaylar!Yatay mimari ile yapılan bu yapılar, depreme dayanıklıdır ve bu evler için toplam 5 milyon 135 bin 324 geçerli başvuru yapıldı

Cumhuriyet tarihinin en büyük, kapsamlı sosyal konut projesi İlk Evim, TOKİ'nin öncülüğünde devam ediyor. Yatay mimari ile yapılan bu yapılar, depreme dayanıklıdır ve bu evler için toplam 5 milyon 135 bin 324 geçerli başvuru yapıldı. Başvurular, şehit yakını, terör malulü ve gazi, genç, emekli ve diğer başvurular olarak kategorilere ayrıldı. İstanbul'da yapılacak ilk etapta 50 bin adet konutun uzun bir süredir merakla beklenen kura çekilişleri için tarihler peş peşe açıklandı.

Peki İstanbul Tuzla TOKİ kura çekilişi ne zaman? İlk evim TOKİ İstanbul kura ne zaman? İşte haberin ayrıntıları…

İSTANBUL TUZLA TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? TUZLA TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Tuzla kura tarihini duyurdu. Bakanlığın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul'un Tuzla ilçesinde inşa edilecek olan 20 bin 920 konut için kura çekilişleri 16 Mart Perşembe gününde başlayacak ve 13 gün sürecek olan çekilişler, 29 Mart Çarşamba günü son bulacaktır.

İLK EVİM TOKİ İSTANBUL KURA NE ZAMAN?

İşte İstanbul Diğer İlçelerin Kura Tarihleri!

İstanbul'da yapılacak 50 bin sosyal konut kura çekim tarihleri belli oldu. İstanbul Tuzla 16 ile 29 Mart'ta, Silivri Selimpaşa ve Çatalca 30 Mart tarihinde, Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler 1 ile 9 Nisan'da kura çekimleri yapılacak ve 250 bin sosyal konut kura çekimleri İstanbul ile sona erecektir. Kura çekimleri noter huzurunda ve canlı yayınlanacaktır.

TOKİ 2+1 TAKSİT FİYATLARI

2+1 konutun başlangıç fiyatı 608 bin TL. 2+1 evlere toplamda 240 ay (20 yıl) vade yapılacak. Taksitlendirme ise ilk etapta yani şu anki enflasyon dahilinde 2 bin 533 liradan başlayacak.

TOKİ 3+1 TAKSİT FİYATLARI

TOKİ'nin 3+1 konutunda ise başlangıç fiyatı 850 bin TL. 3+1 evlerde de vade sayısı 240 ay olacak. Bu çerçevede taksitlendirme şu anki enflasyon dahilinde 3 bin 541 liradan başlayacağı belirtildi.