06 / 05 / 2024

İstanbul Vakıflar Şişli'de bina yaptıracak

İstanbul Vakıflar Şişli'de bina yaptıracak

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Beyoğlu ve Şişli'de kiralama karşılığı konut restore ettirecek ve inşaat yaptıracak



İstanbul Vakıflar'dan yapılan açıklamaya göre Dabağzade Elhaç İbrahim Efendi Vakfından intikal eden vakıf evi 23 yıllık kiralama karşılığı yap-işlet-devret modeli çerçevesinde restore edilerek kiralama ihalesine çıkarılacak.

Toplam büyüklüğü 94 metrekare olan konut için Vakıflar, 436 bin 57 TL tahmini bedel ve 13 bin 81 TL'de geçici bedel tayin edildi. İhale 6 Mayıs 2010 tarihinde saat 14.00'te idarenin merkezi olan Gümüşsuyu Mah. İnönü Caddesi No:2 Taksim Beyoğlu İstanbul adresinde gerçekleştirilecek. Restorasyon bittikten sonra taşınmazın kirası ilk dört yıl için aylık 2 bin TL olacak ve bu rakam sözleşmede peşin olarak tahsil edilecek.

İstanbul Vakıflar Müdürlüğü'nün inşaat karşılığı yaptıracağı ikinci ihale ise Şişli'de.  Şişli Mahallesi Nakiye Elgün Sokak'ta 147 pafta, 1009 ada, 39 parsel numarasında yer alan arsa, inşaat yapımı karşılığı 18 yıl süreyle kiraya verilecek. Yap-işlet-devret modeli çerçevesinde kapalı teklif usulü ihaleye çıkartılacak olan arsa, 163 metrekare büyüklüğe sahip bulunuyor. Tahmini bedeli 566 bin 300 TL., geçici teminat tutarı 16 bin 989 TL. olarak tayin edilen arsanın ihalesi 6 Mayıs 2010 tarihinde saat 15.00'te Gümüşsuyu Mah. İnönü Caddesi No 2 Taksim Beyoğlu İstanbul adresinde gerçekleştirilecek.

Arsayı yap-işlet-devret modeli ile alacak olan firma yada kişi, sözleşme tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylık bin 500 TL kira verecek. Eğer açık artırmada daha yüksek bir fiyat gerçekleşirse yeni fiyat bu rakamın üzerine eklenerek hesaplanacak ve yeni kira bedeli bu yolla ortaya çıkarılacak. Yeni değer üzerinden hesaplanacak ilk iki yıllık kiranın sözleşme tarihinde peşin ve nakit olarak alınacak.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com


Geri Dön