Kentsel Dönüşüm

İstanbul ve Marmara'da depremle sınavı olan şehirlerin acilen yenilenmesi gerekiyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önemine dikkat çekti ve "Depremle sınavı olan şehirlerin acilen yenilenmesi gerek" dedi. İşte o açıklama...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal'da KİPTAŞ tarafından kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenecek olan Metem Birlik Sitesi'nin Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Megakent İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önemine dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Gece rahat uyku uyusun diye vatandaşlarımız, çok çalışıyoruz. Bu çalışma azmimizi yerine getirirken, tüm bu engellemelere karşın çalışıyoruz. Ve biliyoruz ki, İstanbul'u yenilemek zorundayız. Başka çaremiz yok" şeklinde konuştu. 

İmamoğlu, sadece İstanbul'un değil, başta Marmara olacak şekilde , Türkiye'nin depremle sınavı olan bütün şehirlerinin acilen yenilenmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

Gazete Duvar'dan Devrim Kalkan'ın haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gerçek anlamdaki kentsel dönüşümün, kalıcı çözüm olduğunu dile getirdi. 

Söz konusu açıklamasında, "Ve gerçekten şehrimizin iyileşmesi, insanlarımızın huzurlu olması, çocuklarımızın, bebeklerimizin, gençlerimizin geleceği için şarttır" diye konuşan Ekrem İmamoğlu, bu kapsamda  geçmişten bugüne yapılan yanlışlar, işlenen kent suçlarını da bildiklerinin, kentsel dönüşüm başlığı adı altında sahillerin nasıl doldurulduğunu, yeşil alanların nasıl konuta dönüştürüldüğünü bildiklerinin altını çizdi. 

İBB Başkanı İmamoğlu, fazla değil 2016'da, yani 6 sene önce "Askeri alanları, kamu yararına hizmet alanları şeklinde kullanacağız, yeşil alanlar şeklinde kullanacağız" dendiğini aktardı ve bunlarının tamamının konuta açıldığını belirtti. İmamoğlu, konu ile ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 

"Yüzde 85’ini de neredeyse lüks konut inşa etmeyi, kendilerine kentsel dönüşüm başlığı adı altında bir fırsat kapısı şeklinde buldular ve kullandılar. Biz buna da fırsat tanımıyoruz. Ve hiçbir zaman biz, kentsel dönüşümün doğru ilkelerinden de vazgeçmedik, geçmeyeceğiz. Kentsel dönüşümü, vatandaşın lehine işleyen bir süreç şeklinde gördük, birilerinin rant elde ettiği bir süreç olarak görmedik. Görmemeliyiz de. O açıdan ‘İstanbul Yeniliyor’ kapsamında yapılan çok özel işlerimiz var. Bu noktada ben KİPTAŞ'ı tebrik ediyorum."

İstanbul'daki Kartal Metem Birlik Sitesi'ni dönüştürecek olan KİPTAŞ, 1.100 kişinin dirençli ve konforlu konutlarla bir araya geleceği proje kapsamında dün bir adım daha attı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, projenin temellerinin atıldığını duyurdu. 

Ali Kurt, Kartal Metem Birlik Sitesi'nin temelini, Başkanımız 
@ekrem_imamoglu
, Kartal Belediye Başkanımız 
@gokhanyukselist
 ve hak sahiplerimiz ile attık. Riskli yapısını yenilemek için güvenilir ve güçlü bir yapıya ihtiyaç duyan İstanbullular, KİPTAŞ ile deprem dirençli evlerine kavuşuyor" ifadelerini kulllandı.  

KİPTAŞ'ın yeni dönüşüm projesi tam gaz: Kartal Metem Birlik Sitesi'nin temeli atıldı! 

Şile'nin bu mahallelerinde oturanlar dikkat! Bazı alanlar orman sınırı dışına alındı! 

Altın fiyatlarında yükseliş tam gaz! Son dakika gram altın, çeyrek altın kaç TL? 11 Ağustos Kapalıçarşı canlı fiyatlar..