28 / 04 / 2024

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 10 gün kaldı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 10 gün kaldı!

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 10 gün kaldı. Yüzde 97'si tamamlanan projenin açılışı için tüm hazırlıklar tamamlandı.



Toplam 7.5 milyar Euro harcanarak inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı açılış için gün sayıyor. Görkemli bir törenle açılacak proje için geri sayım başladı.

Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük ve en güzel havalimanı olan istanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 97'si tamamlandı. Türk Hava Yolları (THY) 29 Ekim'de ilk seferini yapacak.

Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından 2013 yılında ihale edilerek yapımına başlanılan dev projede sona yaklaşıldı. Projede ilk fazın belirlenen tarihte hizmete alınması planlanıyor. 

İlk planda 90 milyon yolcuya hizmet verecek Yeni Havalimanı'nın 3'üncü pisti 16 ay sonra devreye girecek. 4 faz olarak inşa edilen havalimanının 200 milyon yolcuyu taşıyacağı açıklandı. 

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Yeni Havalimanı için biletlerini satışa çıkardı. Buna göre THY, Ankara, Antalya, İzmir’e 59, Ercan’a 179 TL ve Bakü’ye 99 dolara uçacak. THY'nin ilk ucuşu ise 31 Ekim’de Ankara’ya yapılacak.

Vatandaşlar, 31 Ekim'de yapılacak ilk tarifeli seferde yer almak için sıraya girdi. THY'nin ilk tarifeli uçağın ne zaman ve nereye yapılacağını açıklaması sonrası ilk sefere rezervasyon yaptırmak isteyenler "dolu" uyarısıyla karşılaştı. 

Geri sayımın başladığı İstanbul Yeni Havalimanı'nda 3 bin kişinin katıldığı ORAT denemelerinin sonuncusu yapıldı. 3 3 Türk Hava Yolları uçağının kullanıldığı testlerde bir geniş gövde (A330) ve 2 adet 738 olmak üzere toplam 3 uçak, İstanbul Yeni Havalimanı’na iniş yaptı.

İstanbul Yeni Havalimanı’nda taşınmanın 29-31 Aralık 2018’e ertelendiği açıklanmıştı. Taşınma işlemlerinin 2 ay süreceği belirtildi.

 

Nuran IŞIK7Emlakkulisi.com

 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda her şey hazır!

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 3 bin kişilik yolcu testi yapıldı!


Geri Dön