01 / 05 / 2024

İstanbul Yenileniyor ile bin 900 vatandaş deprem dirençli evlerine kavuşuyor!

İstanbul Yenileniyor ile bin 900 vatandaş deprem dirençli evlerine kavuşuyor!

Depremin kapıda olduğu mega kent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul Yenileniyor ile bin 900 vatandaşın deprem dirençli evlerine kavuşacağını söyledi. 



Depremin kapıda olduğu mega kent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları da son sürat devam ediyor. 

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın hazırladığı “İstanbul’un Ana Gündemi: Deprem” raporuna göre 7,5 büyüklüğünde meydana gelecek bir depremde İstanbul’da hafif, orta ve yüksek hasar alabilecek binaların toplam sayısı 500 bin olarak açıklandı.

Kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren KİPTAŞ da Kırlangıç Evler projesinin teslimlerini Şubat ayında, Arkatlı Evler projesinin teslimlerini de Mart ayında gerçekleştireceğini açıklamıştı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi X medya hesabı https://twitter.com/AliKurtistanbul üzerinden yaptığı paylaşımda başlattıkları İstanbul Yenileniyor uygulamasına değinerek,  bin 900 vatandaşın deprem dirençli evlerine kavuşacağını belirtti.

Ali Kurt paylaşımında "İstanbul Yenileniyor seçim projesi değil riskli yapıda yaşayanlara çözüm sunmak için 2021’den bu yana uygulamada olan bir sistemdir. Çünkü biz depremi her daim dert ettik Bakırköy ve Kartal’da uzlaşı sağladığımız 1.900 vatandaşımız deprem dirençli evlerine bu modelle kavuşacak." ifadelerini kullandı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un paylaşımı şu şekilde:

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Ali Kurt'un paylaşımına gelen o yorumlar...

 

 

KİPTAŞ'tan bir teslim müjdesi daha! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı!

KİPTAŞ Doğakent Evleri'nde kira yardımı 7 bin TL'ye çıktı! 

KİPTAŞ Cadde Bakırköy'ün temeli atıldı!

 


Geri Dön