Genel

İstanbul'a 3. çevreyolu yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Büyükçekmece çatalca bağlantı yolu ve Mimarsinan TEM kavşağı projesi devam ediyor

 ULAşžTIRMA Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Büyükçekmece çatalca bağlantı yolu ve Mimarsinan TEM kavşağı projesi devam ediyor. Kısa süre önce temeli atılan çalışma sayesinde 10 kilometrelik Mimar Sinan-TEM bağlantı yolu ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasındaki yol, bölünmüş yol haline getiriliyor. çatalca, Mimar Sinan, Tepecik bölgesindeki vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak yol, istanbul Avrupa yakasının 3. çevre yolu olarak hizmet verecek. Büyük araçlar şehir içine girmeden, yeni çevre yolunu kullanarak ulaşımı sağlayacak.

BÖLGEYE EKONOMİK KATKI
Yeni yol, İstanbul ve çevresini Anadolu ve Avrupa'ya bağlayan alternatif bir güzergah olacak. Ağır sanayiye hizmet eden Hadımköy yolu ve yapım programındaki 3. Boğaz Köprüsü çevreyolunu da bağlayacak proje, bölgenin kalkınmasına destek verecek. Yol yapımı için 577 bin metreküp toprak hareketi, 12 bin metreköp beton imalatı, 115 bin ton özel karışım imalatı gerçekleştirilecek. Bin 500 ton demir ile 210 bin temel ve alt temel kullanılacak.
Sabah/Zeynel Yaman