Kent Haberleri

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar... Bu proje sayesinde İstanbullular bir yaylı siteme daha kavuşmuş olacak

İstanbul'Kadıköy'de 'Minibüs Caddesi' olarak bilinen güzergaha tramvay hattı getirilmesi planlanıyor. Bu proje sayesinde İstanbullular bir yaylı siteme daha kavuşmuş olacak...
 

İSTANBUL'A YENİ RAYLI SİSTEM HATTI!

Kadıköy-Maltepe arasında yapılması planlanlanan tramvay hattının, ‘Minibüs Caddesi’ olarak bilinen hattın bir kısmında yapılması planlanıyor.

Projeyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yaptuğı açıklamaya göre Alpökün, İstanbul'un önemli caddelerini eski güzelliklerine kavuşturmak için cadde tramvayı projeleri geliştirdiklerini belirtti.

Anadolu Yakasının minibüs caddesi olarak da bilinen cadde boyunca devam eden Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvay prjesinin yıl sonunda hazır oalcağını açıkladı.

MİNİBÜSÇÜLER İSYANDA!

Kadıköy-Maltepe arasında yapılması planlanan tramvay minibüzçüler tarafından büyülk tepki gördü. Bölgede bu işi yapanlardan bir tanesi, Marmaray'ın açılışı ile birlikte düşen işlerinin yeni tramvay hattıyla daha da azalayacağı söylerken, başka bir minübüzçü şu ifadeleri kullandı: ''Şu anda zaten yolcu yok. Bir de tramvay geldiği zaman aşırı kaybımız olacak. Zaten trafik yoğun, bu tramvayı da yapmak için bir şeridi iptal etmeleri gerekiyor. Nasıl olacak göreceğiz.''

Bölgede oturanlardan bir kişi, zamandan tasarruf ettirmesi konusunda harika olduğunu belirterek, minibüs kültürünün İstanbul'a yakışmadığını altını çizdi. Başka bir vatandaş da, ''Minibüsle çok trafik oluyor. Hat açıldığında tramvayı tercih ederim.'' ifadesini kullandı. 

YENİ HAVALİMANI METROSU 1 AY ÜCRETSİZ!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’nde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kağıthane İstasyonu'ndan başlayıp İstanbul Havalimanı'na kadar uzanan 8 istasyonlu metro hattına dair müjdeli haberi verdi.

İstanbul Havalimanı ile Kağıthane arasında hizmet verecek metro hattı geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıile açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, metro hattının bir ay boyunca ücretsiz olacağının müjdesini verdi. 

Kağıthane’den havalimanına gidiş süresi 24 dakika olarak belirlenirken, sekiz durak yer alıyor.  Açılıştan önce  A Haber yayınında konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanı metro hattının Mecidiyeköy ile Mahmutbey metrosu ile entegre olacağını da açıkladı.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı için düğmeye basıldı! İstanbullulara müjde!

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sisteminin ne zaman açılacağını Bakan açıkladı