İhale

İstanbul'da 200 bin TL'ye arsa sahibi olma imkanı! Bu fırsatı kaçırmayın! 

İstanbul ili, Çatalca ilçesi, Çanakça Mahallesi'nde yer alan arsa 200 bin TL'ye satışa sunuldu. İşte İstanbul'daki arsa satışına ilişkin tüm ayrıntılar...  

Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından, İstanbul ili, Çatalca ilçesi, Çanakça Mahallesi'nde yer alan arsa satışa sunuluyor. 

 

İstanbul'un merkezinde satışa sunulan arsanın ihalesi 12 Eylül 2022 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek. 

Peki İstanbul Çatalca'da satışa sunulan arsanın büyüklüğü ve fiyatı ne kadar? İşte Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek arsa satışına ilişkin tüm detaylar...

Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından satışı yapılacak arsanın büyüklüüğü 283,88 metrekare olarak belirlendi. 

Çayır vasfındaki arsanın fiyatı ise 200 bin TL olarak açıklandı. 

İşte Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından arsa satışına ilişkin verilen o ilan...

İlan metni:

GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI 

BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

 
 
1-Satışı yapılacak gayrimenkul İstanbul İli Çatalca İlçesi Çanakça Mah.'da kain Mevki, Çatalca/ İSTANBUL adresinde dir.
2-Gayrimenkul Çatalca Tapu Müdürlüğünde kayıtlı olup, İstanbul İli Çatalca İlçesi Çanakça Mah.'da kain 126 Ada,345 Parsel 283,88 m² yüzölçümlü çayır vasıflı arsa payına kayıtlıdır.
3-Satışa çıkarılan gayrimenkule 200.000,00 TL (İkiyüz Bin Türk Lirası) (KDV Hariç) olarak takdir edilmiştir.
4-Artırmaya iştirak edeceklerden gayrimenkulün değerinin rayiç değeri üzerinden (%7,5 nispetinde) 15.000,00 TL(On Beş Bin Türk Lirası) teminat yatırması gerekmektedir. Teminat olarak para, banka teminat mektubu, hazine tahvil ve bonoları, hükümetçe belli edilecek milli esham ve tahviller "bu esham ve tahviller teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilecektir.
5-Gayrimenkulün birinci artırması 12.09.2022 tarihinde saat 14,00'da açık artırma sureti ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı/Destek Hizmetleri Müdürlüğü ihale solonunda yapılacaktır.
6-İlgilenenler gayrimenkul ile ilgili satış şartnamesini Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğünden alabileceklerdir.
7-Gayrimenkul teminatı satış saati olan 14,00'den 1 saat evvel 13,00 den,14,00e kadar Satış komisyonunun toplandığı vergi dairesi veznesine yatırılır.( alacaklı Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğünün emanet hesabına) karşılığında alınacak Emanet Makbuzu (Emanet Mektubu) aynı saate kadar İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı/Tahsilat Müdürlüğü Satış Komisyon Başkanlığına ibraz edecektir.
8-Gayrimenkulün satışında verilen bedel gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75'ini bulmadığı veya arttırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış veya yapılacak masraflarını karşılamadığı takdirde en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile artırımın 7 gün daha uzatılarak 7 gün sonra aynı mahalde 19.09.2022 gün ve saatte (14,00'de) tekrar 2.artırana ihale edilecektir.
9-Ancak ihale bedelinin rüçhanlı alacakla birlikte masrafları da aşması gerekmektedir. Aksi takdirde satış yapılmayacaktır.
BİLGİLER: Gayrimenkul üzerinde alacaklı vergi dairesi haczinden önce haciz yoktur.
10- HANGİ MASRAFLARIN ALICIYA AİT OLDUĞU: İhale Bedeli,Tellaliye Bedeli, Tapu Harcı, Satıştan doğan Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve diğer masraflar alıcıya aittir.
11- Pey ipotekli borç nazarı itibaren alınmadan sürülür, Ancak Gayrimenkul rehni suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilemez, Satış bedelinden tercihen ödenir. Muaccel olup, alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek , alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.
12- Gayrimenkul arttırma sonunda 3 (üç) defa bağırıldıktan sonra en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki arttırma bedeli Gayrimenkul için biçilmiş olan değerin % 75' i olan 150.000,00-TL. yi bulmak zorundadır. Bundan başka amme alacağının rüçhanı olan alacakları geçmesi ve yapılmış, yapılacak masrafı da karşılaması icap eder.
13- Arttırma 12 nci madde de yazılı miktar elde edilemediği takdirde en çok arttırma taahhüdü baki kılmak kaydıyla arttırma 7 (yedi) gün daha uzatılır. 7. günü aynı saatte Gayrimenkul en çok arttıran ihale edilir. Ancak ihale bedelinin rüçhanı alacakları ile birlikte masraflarını da aşması lazımdır. Aşmazsa satış yapılamaz.
14- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse ihale bedelinin derhal veya mühlet verilirse, verilen mühlet içinde ödemekle mükelleftir. Aksi takdirde ihale kararı fesh edilir. Gayrimenkul Satış Komisyonu' nca hemen 7 (yedi) gün mühlette arttırmaya çıkarılır. Bu arttırma da alacaklılara herhangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla ihtiva olunur. Gayrimenkul en çok arttırana ihale edilir. 1.nci defa İhale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan mesul olup; ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiye A.A.T.U.H. Kanuna göre tahsil dairesince tahsil edilir.
15- Borçlu ihale saatinden önce vergi borcunun tamamını ödediği takdirde Gayrimenkulün satışından vazgeçilir.
Yukarıda yazılı olan hususlar dışında başkaca bilgi almak isteyenler 0212 881 33 65 Dahili 118 no'lu telefon numarasından Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğü İcra Satış Servisinden bilgi edinebilir.

TOKİ'den milyonlara büyük müjde! 3.151 ucuz konut satışa çıktı! İşte il il ucuz konut listesi! Hemen bakın!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 12 ay taksitle arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

İstanbul Sultanbeyli'de 10 bin 994 metrekarelik arsa satılıyor! Fiyatı dudak uçuklattı!