29 / 04 / 2024

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde "5 bin 126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi. 



Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde "5 bin 126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi. Merakla beklenen törende önemli açıklamalar yapan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, mega kent İstanbul'u afetlere dirençli hale getirmek için gece-gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara İBB adayı Murat Kurum, mega kent İstanbul'un toplamda 39 ilçesinde 7,5 milyon konut ve iş yeri bulunduğunu, 1,5 milyon yapının şu an sağlıksız durumda olduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Zeytinburnu Telsiz Mahallesi'nde toplamda 378 bağımsız bölümü kentsel dönüşüm kapsamında tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini dile getiren İBB Adayı Murat Kurum, ayrıca Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'nde de toplam 19 binada 157 bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarını dile getirdi.

Murat Kurum konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin kentsel dönüşüm kapsamında taş üstüne taş koymadığını kaydederek, "Yaşanan bu durumun ciddiyetinin bile farkında değiller. İstanbullu vatandaşları 5 sene boyunca vermiş oldukları dönüşüm vaatleriyle yalnızca kandırdılar. Aynı deprem seferberlik planını 3 defa yayınlayarak İstanbullu vatandaşların akıllarıyla alay ettiler, yavrularımızın geleceğine de ihanet ettiler." dedi.

İstanbul da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

Açıklamasında mega kent İstanbul'da toplamda 650 bin konutun dönüşümünü yapacaklarını dile getiren Murat Kurum, "Muhalefet ne derse desin, yarı zamanlı belediye başkanlığı yapan ve arada bir de mega kent İstanbul'a uğrayan bu zat hangi yalanları söylerse söylesin, hangi yalan siyaseti yaparsa yapsın biz 1 Nisan 2024 sabahı milletimizle el ele vereceğiz. Geçmişte nasıl yaptıysak yeniden yapacağız." dedi.

Murat Kurum ayrıca kentsel dönüşümün önemiyle ilgili de önemli açıklamalar yaparak "Kentsel dönüşümün partisi, siyaseti ya da ideolojisi olmaz. Bu seçimlerde herhangi bir adaya ya da partiye değil kendi hayatımıza, geleceğimize, yavrularımızın istikbaline oy vereceğiz." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yıkım işlemi gerçekleştirilecek olan Ümraniye, Tuzla, Ataşehir, Beşiktaş, Güngören, Kağıthane, Esenler, Üsküdar, Bağcılar Bayrampaşa ve Avcılar ilçelerindeki noktalarla canlı bağlantı kuruldu. Dua edildikten sonra protokol üyeleri hep beraber butona bastı.

Merakla beklenen törene, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy,  bazı milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve vatandaşlar katılım sağladı.

55 aile tapu mağduru oldu: Müteahhit kayıp, mülk sahipleri isyanda!

Konut fiyat balonu söndü mü?

Volkswagen Mart 2024 kampanyasını açıkladı! Tam 60 vadeyle Dacia Duster'dan bile ucuza SUV fırsatı! 


Geri Dön