27 / 04 / 2024

İstanbul'da 5 senede metro gitmeyen hiçbir ilçe kalmayacak!

İstanbul'da 5 senede metro gitmeyen hiçbir ilçe kalmayacak!

İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un trafik sorununa dikkat çekti ve 5 senede metro gitmeyen hiçbir ilçe kalmayacağının altını çizdi. İşte Kurum'un o açıklamaları...



Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. 

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, İstanbul'u kesintisiz, konforlu, yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla donatmayı sürdürdüklerine dikkat çekti. 

İstanbul da 5 senede metro gitmeyen hiçbir ilçe kalmayacak!

İstanbul'un her geçen gün özlediği, beklediği, hayal ettiği o güzel günlere bir adım daha yaklaştığına vurgu yapan Murat Kurum, açılışı gerçekleştirilen hattın yapılacak diğer eserlere örnek teşkil edeceğinin de altını çizdi. 

İBB Başkan adayı Murat Kurum, adaylığının ilk gününden itibaren yollara düştüğüne dikkat çekerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile İstanbulluların kendilerinden ne beklediğini belirleyerek planlarını hazırladıklarını, kentin mevcut karmaşasını, içinde bulunduğu kaos ortamını en hızlı, verimli, ucuz şekilde gidermek amacıyla çalışmaya dair arzuları, iradeleri ve azimleri olduğunu söyledi. 

Kurum, mega kentin her alanda kayıp yaşadığı bu 5 yılı telafi edeceklerinin altını çizdi ve kentte yaşayan her bir insanın bir yılının 288 saatinin trafikte geçtiğini dile getirdi. 

İstanbul da 5 senede metro gitmeyen hiçbir ilçe kalmayacak!

Murat Kurum, İstanbul'da trafik çilesinin ömrümüzden 3.5 seneyi alıp götürdüğüne vurgu yaptı. Konuya ilişkin açıklamasında "Milletimiz sahada bu kötü gidişata artık 'dur' diyor, artık 'yeter' diyor. Milletimiz bize 31 Mart sonrasına hizmete hazır olun mesajı veriyor ve bu kentte istiyoruz ki herkes kolay ve çilesiz bir ulaşımda yolculuk yapsın" ifadelerini kullanan Kurum, İstanbul'un 10 senelik vizyonunu ortaya koyduklarına dikkat çekti. 

İBB Başkan adayı Murat Kurum, "İstanbul'a söz veriyoruz. İlk 5 yılın sonunda İstanbul'da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. İstanbul'un trafiğini büyük bir oranda iyileştireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kurum, İstanbulluların evlerine, iş yerine, okullarına mutlu bir şekilde ulaşacağını ve 10 senenin sonunda trafik çilesinin bir defa daha geri dönmemek üzere sona ereceğini aktardı. 

Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de, Kastamonu'da, Rize'de, Bartın'da, Giresun'da ve asrın felaketinden etkilenen 11 şehirde de sürekli sahada olduklarını anımsatan Kurum, 31 Mart akşamından itibaren de sahada herkes için çalışacaklarına dikkat çekti. 

2023’te en çok hangi okul mezunu kazancını artırdı? İlköğretim, lise, üniversite…

Renault SUV modellerinde 150 bin TL'ye varan indirim fırsatı!

Ünlü AVM'nin inşaatının mahkeme kararına rağmen devam etmesi vatandaşları isyan ettirdi!


Geri Dön