29 / 04 / 2024

İstanbul'da 7 bin 600 stat büyüklüğünde yeşil alan olacak!

İstanbul'da 7 bin 600 stat büyüklüğünde yeşil alan olacak!

Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "55 milyon metrekare yani 7600 stat büyüklüğünde bir yeşil alanı İstanbul'a kazandıracağız" dedi...



Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğündeki Türkiye’nin Nabzı programına katılan Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, YSK kararları ile ilgili düşünceleri, 31 Mart sonrası yaşananları, seçime bir ay kala hangi projelere ve konulara ağırlık verdiğini ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul'da nasıl bir seçim çalışması yürüttüğünü anlattı.

İstanbul da 7 bin 600 stat büyüklüğünde yeşil alan olacak!

"İSTANBUL'DA 7600 STAT BÜYÜKLÜĞÜNDE YEŞİL ALAN OLACAK"

Habertürk'te yer alan habere göre; Binali Yıldırım, "İstanbul'un koridorları var. Silivri'den Tuzla'ya 22 koridor var. Eskiden bu kadar yoğun şehirleşme olmadan kuzeyden güneye yeşil çizgilerle gösterdiğimiz dereler var. Bu 20 derenin bir kısmı yapılaşmadan yok olmuş. Hatta zaman zaman taşkınlar oluyor. Tatsız, üzücü olaylar yaşanıyor. Mesela Ayamama, Kurbalıdere, Göksu deresi vs. Marmaray'la İstanbul'un kuzey ormanlarını birleştiren bu yeşil koridorları tekrar hayata geçireceğiz. 55 milyon metrekare yani 7600 stat büyüklüğünde bir yeşil alanı İstanbul'a kazandırmış olacağız. Kişi başı yeşil alan miktarı 11 metrekareye çıkacak. Bu heyecan verici proje. Burada trafik yok. Bisiklet yolları, yürüyüş yolları olacak" ifadelerini kullandı. 

İstanbul'un deprem dönüşümüne ihtiyacı var!


Geri Dön